Sollefteå

Dagen har jag och Ella tillbringat uppe i Sollefteå med Maria & Wilmer. Var riktigt trevligt, trots att jag inte hittade nått att köpa alls. Förresten köpte ju 15 par strumpor åt gubben, och Ella hittade några fingervantar hon ville ha. Vart även ett skärp till mig själv och ett par leggings. Var iofs inte vad jag var ute efter alls. 

Hade funderat på att åka till Sundsvall i morgon och gö en hel dag, vet bara inte om jag orkar. Borde kanske passa på för nästa vecka jobbar man och nästa helg lika så.  Ja, vi får se. För vad ska man annars hitta på?????? Kom gärna med förslag.

               Bjuder åter på ett kort på sessan, lite orättvist kanske, men grabbarna är svåra att få på bild.

Trevlig helg på er alla 

Första dagen avklarad

Ja, då har man gjort första inskolningsdagen på de nya jobbet. Och de gick alldeles utmärkt. Jobbar mina första riktiga pass nästa helg. Känns spännade.

Efter jobbet var jag på TIME och hämta ut ett paket som jag beställt. Med mys kläder och lite annat smått och gott. Ikväll lovar de blir mys på hög nivå i min nya rosa mys dress. 
 De var även lite kläder åt barnen. Ella fick bla en kofta, jeans och en Kajsa tröja. Pojkarna fick varsin fleece dress. Leo en Svart och Wille en i petrol. Jätte fina och perfekt att ha under overallen senare i vinter.

                                             Några av INKÖPEN

        

Nä, nu ska jag gå och säga till grabbarna Svensson att de dax att göra sig klar för att åka hem.

Tradera dag!

Idag har de inte blivit så mycket gjort. Har mest bara suttit på baken och tittat på klockan, som jag tycker har gått otroligt långsamt idag. Om de beror på att jag inte gjort nått eller om de beror den extra timmen man fick i natt vet jag inte. Snart ska man iväg och jobba så de kan även vara de som gjort dagen såååå lång.

Jag i alla fall lyckas gjort lite fina köp idag på tradera. Skridskor både till Leo och Wille för 200 kr. Dem såg ut att var rejäla och bra skridskor. Så i vinter blir de skriskoråkning. :-D Har även köpt lite saker till Wii spelet för lite och inget. Plus att jag lagt ett bud på ett par ecco vinter kängor åt Leo. Så jag hoppa jag får dem. Och sist men inte minst har jag lagt ett bud på en Dyr greja, lagt ett riktigt skambud men man vet aldrig kanske får man den ändå. Och är de inte detta som är tjusningen med Tradera. :-D

Så håll tummen för mig nu. Vill vinna dessa två bud.

Vilken dag!!

Nu är man hemma igen. Snacka att detta blev en låååååång dag. Men nu är de gjort. Vet inte riktigt vad jag trodde innan egentligen vist jag viste att de var svårt men att de skulle vara så svårt hade jag svårt att fatta. Svårt kanske är fel att säga uttröttande är nog de rätta ordet. På dem första två blocken kände jag att detta går jätte bra. Fast vad händer då, jo den första delen ska vi inte räkna, de var vist ett prov prov till nästa år. :-( Dessutom hade dem lagt alla tunga, i min mening i alla fall, Nog och DTK efter lunchen.  Ringde hem till Micke efter provet och beklagade mig att de gått så dåligt. Trodde aldrig att jag skulle klara 0.4 ens. Och som ni vet hade jag mitt mål på 0,7.
Väl hemma hann jag inte rätta nått prov då vi skulle till Conny på  hans och Roberts 50 års kalas. Blev en kort kväll då jag kände mig helt tom. Så nu är vi hemma igen och barnen är på väg i säng. Men jag var ju tvungen att rätta skiten först. Och vad jag vart chockad. 68 rätt fick ja de till och då harjag två rutor som jag inte har skrivit i vad jag valt. Så har jag 1 rätt till har jag poängen, håll i er nu. 1.0 FATTA jag klarade 1.0 (kanske) om inte så blev de  i alla fall 0.9 vilket är fullt tillräckligt.

I dag är jag faktiskt stolt över mig själv. :-D



   Ella nyduschad 23/10-09

Dagiskorten

Kvällen har jag och barnen tillbringat borta hos A. Och fixat lite med dagis korten och så. Ville ha dem över till datorn och vi äger ingen skanner, i alla fall ingen som funkar. Tur nog har A en och den är hon så snäll och lånar ut en stund. :-)
I morgon blir de dagis för Ella och Leo. Medans William ska till tandläkaren och sedan blir de nog att sitta framför datorn och kolla på högskoleprov resten av dagen. Fast ska jag va ärlig lär de inte hjälpa mig så mycket på lördag men kanske att man kan gissa till sig ett till rätt i alla fall. :-)  

Nä nu ska jag lägga ut korten här för att visa hela världen vilka underbara troll jag har. *stolt* Finast i hela världen. :-)



 







Telefon kön.. Blä!!!

Sitter just nu och väntar för att prata med någon på AMS men de verkar trögt. -Du har plats 51 i kön. Ja detta lär  ta ett tag. Måste meddela dem att  jag fått jobb. Gud vad de ska bli skönt att slippa dem och akassan.

Annars har vi en mysig hemmadag här idag. Barnen ville vara ledig och som de blir en tuff vecka nästa vecka tycker jag att dem förtjänar de. Jag har hunnit städat undan lite och nu är Teodor här så jag tänkte att jag skulle passa på att fixa lite som telefonsamtal och lite papper som jag måste rensas. Sedan tror jag de blir en sväng till kramfors för att kolla efter en bärbar telefon. För gisses vad jag hör dåligt i denna. 

Sedan har jag planer på att fara ner till Sundsvall någon dag för lite seriös shopping. Nu när jag fått ett nytt jobb måste jag så klart ha lite nya "jobbar" kläder, eller hur? :-D Barnen skulle dessutom behöva lite mysbyxor och lite tjockare tröjor. Vill åka NU! Men får se när jag får in de i mitt föllsmockade schema den kommande vecka. Någon lucka ska jag nog kunna hitta.

Nä, nu är de min tur... tog inte så lång tiden. Bläää för telefonköer ändå.

 

JAG FICK JOBBET!!!!!!!!

Så på torsdag nästa vecka börjar jag. Helt otroligt nu hoppas jag verkligen att detta bli lika bra som de känns. Ikväll blir de att fira, har precis ringt till Micke och beställt middag. Skinksallad från Sylos. 
Mmmmm längtar redan. :-) 

Hemma!

Ja, då var man på hemmaplan igen. Interjuven gick bra, i alla fall om man ska gå på magkänsla. Jag gillade mannen i fråga och tror att jag skulle passa bra hos honom. Vi hittade varandra rätt fort och de började väldigt bra då vi satt och prata bara han och jag.
Nu är de bara att hålla tummen att de går vägen.
Tänk att jag snart KANSKE har ett jobb. Ett riktigt jobb inte med massa timmar hit och en massa timmar dit. Vist schemat är lite tufft men tycket de såg rätt bra ut ändå.  Vecka 1: mån, tis dag och sedan helgen natt. Andra veckan jobbar man ons tors ( natt eller dag minns ej) 3 veckan jobbar man mån tis natt och sedan helgen dagtid. Och fjärde veckan jobbar man onsdag torsdag igen. Låter väl inte så tokigt??

Hoppas dem hör av sig snart, för även om jag nu inte får jobbet  så vill jag vet så snart som möjligt. Så jag kan besluta mig om vikariatet på sjukhuset om inte annat.  Men nått beslut kommer säkert inte idag men förhoppningsvis i morgon.  

Känner mig i alla fall nöjd och hur de än slutar så kan jag inte göra mer än vad jag gjort.


Nä nu ska jag hjälpa Leo på med kläderna så han får gå över till Teodor och leka lite.

Snart så...

Nu är de bara tio minuter kvar innan jag sätter mig i bilen och far till Sollefteå för arbetsinterjuven. Lite lustigt är att hon som ska hålla interjuven ringde för 5 minuter sedan och vill bara höra om jag skulle komma, då hon hade fått någon avbokning till morgonen. Vad betyder de? Ökar mina chanser? Hur många brukar man kalla till interjuv? Kanske ingen mening att fundera på de. Jag kan bara göra mitt bästa och se vad som händer. Går de inte så får jag jobba på sjukhuset istället. :-) Fast på ett sätt vore de ju såååå skönt att få ett FAST jobb men rullande schema så man kan planera sin framtid lite. Ja de är bara att ta dagen som den kommer och med lite tur så ändras mitt liv till de bättre (om de nu är möjligt?)  efter idag. Så håll tummarna för mig.

Stora Kramar på er alla

Varför ska allt komma på engång?

Idag fick jag ett mail med ett jobb erbjudande till. Fast detta var ett vikariat på sjukhuset 69% natt. Inte helt fel. :-) nu är ju bara frågan vad man ska göra. Ska man tacka ja till dessa veckor? De blir fram till Jul kanske länge. Trivs otroligt bra på sjukhuset. Så de är många fördelar med detta. Som jag dessutom är sugen att studera så de oxå bra med ett vikariat.  Och vem vet man kanske inte får de andra jobbet heller.

Tror jag gör så att jag går på interjuven i morgon och ser vad som händer. Låter ödet besluta åt mig. Är de meningen att jag ska ha PA jobbet så får jag de, om inte så tar jag jobbet på sjukhuset. Låter väl rätt smart. Finns många fördelar med PA jobbet oxå så jag tror att hur än detta  slutar så kommer de blir bra. :-D

Snacka om att de känns bra att vara behövd, trots svår beslutsångest. ;-)

   

Ett försök till

Skrev ett jätte långt inlägg tidigare idag och just när jag ska posta de händer de nått och allt försvinner och går ej att hitta någonstans. Giss om man kan bli irriterad ibland.

Hade skrivit om allt de mysiga vi gjort i helgen och så men nu får de vara. Tänkte rikta i mig på framtiden denna gång. På Onsdag är de dax för arbetsinterjuven. Ni får gärna komma med lite tips hur man ska hantera den så bra som möjligt. Har suttit och funderat på vad man ska ha på sig. Tror de blir en av mina skjortor (lång) med ett par stickade vita leggings. Vill inte vara för uppklädd men ändå se lite proffsig ut, om de nu är möjligt. :-)
Vill verkligen ha detta jobb, men är ändå lite orolig inför schema och tiderna. De enda jag vet är att i två veckor jobbar man dagtid mellan 6-17 för att sedan jobba två veckor natt (vaken) mellan 17-7 (kanske 6 är osäker). Så de är super tidiga morgonar som gäller och lååååånga pass. Vilket iofs inte är en nackdel då man har långa ressträckor. Men inte kommer de bli mycket tid med barnen dem dagar man jobbar. :-( Vilket känns konstigt och mycket tråkigt. När passen är så långa så får man ju verkligen hoppas att man inte jobbar 5 dagar i veckan och att man får lite ledighet i stället (om man nu får jobbet).  De visar sig väl, de kanske bli kanon bra oxå. Vem vet! Har man inte testat vet man ju inte. :-)

På lördag är de även dax för högskoleprovet. Ska bli spännade och se hur de kommer att gå. Ibland känns de som om de kommer att gå bra och att jag klara 0.7 som är mitt mål och ibland känns de som jag inte ens kommer lyckas få 0.1. Tänkte att jag skulle gå igenom matteböckerna mina här iveckan för att fräscha upp matten lite och då helst matte B. Tror att de inte är så mycket mer man kan göra för att förbereda sig men de som går ska jag försöka göra. Så håll tummen för mig på lördag. 

 

Nä, nu ska jag gå och fixa lite med tvätten, måste tvätta upp barnens dagiskläder. Gjorde de i fredags men efter idag var de bara att göra om de. Blötta och sand de är allt jag säger. :-( Efter de beger jag mig in till Nyland för en promenad runt Nyland med Maria. Behövligt och härligt ska de bli.



          Bjuder på ett kort på Ella för exakt 1 år sedan

Blogg torka

Var länge sedan jag skrev nått här. Har haft lite dåliga dagar och har helt enkelt inte orkat skriva. Men idag vända allt, av ett litet telefonsamtal. JAG SKA PÅ ARBETSINTERJUV PÅ ONSDAG. Tänk jag kanske ha hittat ett jobb, vist jag vet att de inte är klart. Jag ska då verkligen ge allt på onsdag och om dem inte anställer mig så lovar jag att de är en stor förlust för dem. För så sugen som jag är på att jobba finns de nog ingen som är. Så håll tummen för mig är ni snäll. Och för er som undrar vad de är får jobb så är de som personlig assistent.  

Annars är allt som vanligt här hemma. vardagen rullar på i grym fart. Barnen går sina timmar på dagis och de funkar riktigt bra. trots att jag tyckte från början att tre timmar var lite. Barnen klagar inte och jag tycker även jag att de är bra. Dem får leka en stund och jag hinner hem och plocka ihop de värst innan jag hämtar dem igen. Och sedan har man hela dagen tillsammans. *mysigt* Och vem vet snart kanske dem får gå heldagar.

Nä, nu ska jag gå och hjälpa dem och spela wii.

Ha en trevlig helg på er alla!



            Så här fin utsikt kan vi ha en morgon då vi vaknar

25 år idag och 2 år i morgon!

Ja så ser dessa två dagar ut. Idag fyllde Conny 25 år. Så hela kvällen har vi tillbringat med trevligt sällskap uppe hos dem i deras nybyggda hus. Efter ha varit hos dem blir man inte alls sugen på att bara riva allt och börja bygga nytt. Nääää inte alls va!!! Men tyvärr finns de inga pengar till de. Så man får nog bara acceptera att vi får bo så här i ett par år till . Sedan blir de bygge här med och allt ska bli nytt och fräscht. *längtar så*

Och i morgon fyller min lill-sessa 2 år. Två år som har gått såååå fort, men trots de så känns de i bland som hon alltid varit här. Hon känns verkligen som en pusselbit som hamnat precis där hon ska vara. Ja, så känns de med dem alla tre. Vad var livet innan dem egentligen, med svaret i handen kan jag säga inget, den kärlek man känner för sina barn kan verkligen inte jämföras med nått annat. Inga ord i världen kan tala om hur mycket dem betyder för mig eller rättar sagt för oss, för jag vet att Micke känner exakt likadant.

 
Ella för två år sedan


Idag har jag även varit i väg till Sollefteå på dr besök med Leo. Dax att kolla hans hörsel igen. Och även denna gång visade de på nedsatt hörsel på Vänster öra. Både jag och Dr är trots de osäker om de verkligen är så. Då han har lite svårt att sitta still vid testerna.  Men hur som helst fick vi ändå en tid ner till Sundsvall för att kolla de närmre. Bättre att ta de säkra för de osäkra. Många av hans "problem" skulle faktiskt förklaras om de är så att han hör dåligt. Efter Dr for vi för att inhandla lite grejer så vi kan göra några tårtor åt Ella och sedan gick vi ner på stan och köpte lite presenter åt hjärtat. Är de bara jag som tycker de är hemskt var dåligt med barn kläder de finns att köpa? Aldrig att jag skulle sätta på min 2 åriga dotter jeans leggingsar och en sönderriven tröja. Leggings javist men då med en söt blus eller en söt tröja, inga tonårskläder. Kanske är jag löjlig men då får de vara så. Barn ska vara barn och tonåring tonåringar. :-)

Nä, nu måste jag nog sova lite. Hur skulle de se ut om Ella vaknar före mig i morgon bitti. Nä då blir de paketöppning i sängen och lite fika till de. Men som sagt de är om jag vaknar först.

  
   
ÄLSKAR ER, LEO,WILLE & ELLA!





 

Underbara mysig helg.

I helgen har vi verkligen inte gjort nå särskilt men trots de har de varit en sååå mysig helg. Vi har hunnit en massa nytta och även bara varit. Till och med Micke har tagit de lugnt, otroligt lugnt för att vara honom.
Igår började vi dagen med att röja undan alla "sommargrejer" från gården. Man förstår inte förrän man plockar i hop alla saker vad otroligt mycket grejer barnen har. Dessutom inser man att trots alla förvaringsställen vi har, så har vi tok för lite. Hur kan de komma sig att de alltid är så?
Sedan var de Tacos till middag och kvällen tillbringade vi med att spela en divers spel med barnen, bla coron (stavning??) och Yatzy. De är så mysigt nu när barnen blivit så pass stora så man kan sitta och spela en massa sällskapsspel. Älskar sånt. Ska även tilllägga att till allt spelande intogs en hel del gotta. En perfekt lördag. :-)

Nu sitter vi och väntar på Micke som farit en sväng på jobbet för att hjälpa daniel med lastbil. Sedan blir de middag och sedan blir de nog en kväll framför tven med någon bra film.

Sååå trött...

men inte får jag sova. Nä om en halv timme är de bara att hoppa in i bilen och köra till Sollefteå oh jobba. Härligt. ;-) Helst tanken på att man varit vaken sedan 7 i morse och en tanke på att sova på dagen fanns ju inte ,då Micke är i Stockholm. De måste gå endå och de lär de säkert göra, inget en redbull inte kan fixa. :-) 
Barnen sover borta hos Farmor och när jag kommer hem i morgon bitti skjusar jag dem på dagis, så jag får fara hem och sova några timmar. Tur man har svärmor nära och att hon ställer upp. :-)

I går var de storbak av bulla här i huset, jag och tre troll. Måste säga att de gick över alla förväntningar. Leo hjälpte med att ställa ut bullformarna, William hjälpte mig att skära dem, och Ella stod och åt deg. Vi började baka kl. 17.30 och kl 19.00 var första plåten på väg in i ugnen. Så de gick riktigt fort. Tog nästan längre tid och grädda dem än de tog att baka. Fast de klart de blev ju 6 plåtar a 24 på varje.  Som jag lovar att barnen älskade. :-D

Nä, nu är de nog bäst jag ta och klär mig och fara. Håll tummarna att de inte bli is på vägarna i natt. Vill inte köra på halkan än, och finns inge värre än på morgonen när man ska hem och är super trött och man måste ligga och krypa efter vägen.  Bläää för vintern och lite även för hösten, även om jag oxå tycket den är vacker.

Sov gott!



RSS 2.0