Gott Nytt år!!

Ja, då var de bara en och en halv dag kvar på detta år. Ett år som har varit intensivt men ändå såå bra. När jag tittar på barnen så kan jag inte bli mer än stolt över hur dem har utvecklas. Ella som både lärt sig krypa, gå, busa, prata detta år . Leo som har mognat i en takt som jag inte trodde var möjligt för honom. Han har nu nästan kommit ikapp dem jämnåriga men talet och har gått från en trotsig lite kille till en go och hjälpsam prins.
Wille har däremot gått från den mysigaste lugnaste grabb till en av de trotsigaste jag känt. Men som tur är så ser jag nu att de börjar vända. Så förhoppningsvis är den värsta trotsen förbi. För Gud vad man fått kämpa med den grabben. :-)

Bilen är åter igen lagad. Micke byte växellådan innan jul och fick den att funka kanon direkt. Tur man har honom. :-) Fast de var mindre roligt för plånboken. 12500:- Men så är de att ha bil.

Julen har vi tillbringat i vanlig ordning med att fara runt halva Kramfors och en sväng till Sundsvall. Mysigt har de varit med MYCKET julmat och fina klappar.  Men endå så drömmer jag lite om att en dag kanske vi kan vara hemma hos oss och att dem som vill fira jul med oss får komma hit. Kanske kan de även bli så efter utbyggnaden är klar??? 

Nyårsafton jobbar man natten så i år firar man in de nya året med att hjälpa "gammfolket" som Leo säger. :-) De gör mig iofs inget. Utan tvärtom känns bara skönt.   

Nä, nu måste jag gå och göra lunch och lägga Ella.

God Jul!

Ville bara önska er alla en GOD JUL! Har inga telefonnr så jag kan ju inte skicka SMS.

Lite Nya kort!


Ella Julgransjakten 21/12-08



                               Wille & Ella Julgransjakten 21/12-08





                                            Leo 22/12-08


                                               "Gården" 22/12-08
                                     

Två dagar innan Jul.

Ja, idag är de måndag igen! Idag är barnen ledig från dagis och de är full fart här hemma. Precis som de ska vara :-) Idag hade jag tänkt att vi skulle gå ut och busa i snön, tror grann pojkarna skulle titta förbi. Vilket pojkarna blev mycket glad av att höra. Dem älskar när folk kommer och hälsar på och helst barn då. 
När Micke kommer hem från jobbet måste jag åka in till Kramfors och fixa de sista med julklapparna. Har ett par kvar men ska de vara klart.
I kväll blir de klädning av Julgranen. Vi skulle göra de igår kväll men insåg att vi hade tagit Julgransbelysningen och satt den ute. Så Micke skulle köpa ny på vägen hem från jobbet.
I morgon jobbar jag och tyvärr måste pojkarna vara på dagis i ett par timmar. Känns hemskt att dem ska behöva vara på dagis dan  innan julafton, och jag är rädd att dem kommer vara ensam på dagis. Men men vad ska man göra.
 
I helgen har grabbarna och Ella sovit hos Farfar, då Micke och jag, tillsammans med alla barnbarnen och deras "fruar och män" var bjuden på Middag hos Mickes farmor och Farfar. Med barnen hade de gått jätte bra och vi hade Jätte trevligt. Så denna helg har verkligen varit lyckad. 

Nä, nu ska jag gå och hjälpa Ella på med lite kläder så hon får gå ut och åka lite pulka!



Ella 17/12-08

Nu är denna termin över!

Japp då var de klart. Var in idag och fick mitt sista betyg. Fick även i Samhälle VG, helt otroligt! Men fruktansvärt skönt allt slit och tid har gett möda.

På Fredag hade jag tänkt fara ner till Sundsvall, har en massa ärenden jag bara måste få gjort denna vecka. Bland annat fara med bilbarnstolen till R och vagnen till Syrran. Men de viktigast är att åka och gosa med "Lill Seb". Sen kan de väl även bli en tripp ut på Birsta eller stan. De ska jag väl inte sticka under stolen. Hoppas även " TanT" Sara har lite tid för mig????  

Nä, nu måste jag springa Ella ropar och är ledsen.

Ingen magsjuka som de verkar.

Idag är barnen som vanligt och Leo behövde inte gå mer en gång på toa igår så det var nog bara nått han ätit. Ella även hon mår precis som vanligt så de berodde säkert på dubbla välling flaskorna att hon kräktes. Annars har vi bara en mysdag idag, jag och barnen. Ingen dagis idag! Vi började morgonen kl 9.20 med frukost, sedan bestämde vi oss för att baka lite bröd, vanligt matbröd. Nu ska vi aldeles strax gå ut i snön och leka lite. Sedan blir de städning av övervåningen. Fattar inte hur de kan bli så dammigt och stökigt där uppe. Vi är ju nästan aldrig där. 

Verkar som min mobiltelefon har gått sönder igen. Fattar inte vad jag gör. Tror de är tredje telefonen i år som slutat funka. Fast denna gång har jag köpt dem på Expert i Kramfors. Så nu blir de att lämna igen den så dem får laga eller ge mig en ny.
Jag har fortfarande ingen bil, lär nog dröja ett par veckor är jag rädd för. Jag är väldigt tacksam att jag fått lämna C:s bil här i veckan. Och skulle de kris nästan vecka så har grannarna erbjudit att låna ut sin bil. Man har tur att man har så fina vänner och grannar.  I morgon är de sista skoldagen denna termin, möte med samhällsläraren för att få domen. Sedan blir att njuta av ledigheten i tre veckor. Iofs så jobbar jag ju oxå lite. Men de känns som semster ändå. Då man bara behöver tänka på de och inte på både jobba och skola. 

Nä, nu ska jag gå och klä på mig. Barnen står och hoppar i hallen vill ut och åka snowracer.  

Två avklarade!

idag fick man betygen i både Engelskan och Matten. VG i båda, känns riktigt bra helst tanken på att jag ändå kombinerat att varit Mammaledig, jobba och gått i skolan. Så tiden har inte alltid räckt till.  Fast hade de asolut inte gått utan min underbara karl han är ett enormt stöd, Nu är de bara samhälle kvar och där är jag tyvärr säker på att de bara bli G. Då jag inte alls känner mig nöjd med sista uppgiften, vilket var den viktigaste. Men men vi får se men inte har jag höga förhoppningar. 

Annars tror jag hade barnen har åkt på magsjuka. Leo är dålig i magen och Ella kräktes en gång i natt. Fast de kan ju oxå bero på att hon fick två flaskor välling i går kväll, Då Micke inte viste att jag redan gett Ella. 
Tycker mig själv känna mig lite illamående nu, men hoppas de beror på att jag nyss ätit eller att jag bara inbillar mig. Lär väl märkas.  

God Morgon världen!

Nu dag och nu äventyr. Eller inte.. Idag blir de nog allt bara att vara hemma och ta de lugnt. Trots att jag vill göra hur mycket som helst. Skulle vilja fara till Sundsvall, har en vagn i hallen som syrran ska ha, skulle behöva fara på birsta och sedan skulle barnen vilja hälsa på Mormor och Morfar. Blir ju så långt i mellan gångerna.  Men men vad ska man göra då man är utan bil??? Flyga kan man ju inte och åka Audi till Sundsvall vill man verkligen inte.

Glömde ju skriva att jag gjorde Nationella provet i MatteB i fredags och de kändes faktiskt riktigt bra. Så nu är de bara att hålla tummen att känslan stämmer. Engelska provet del 2 gjordes på onsdag och tyvärr kändes de värre. Fast G måste jag ju bara få... Har väldigt svårt att tro nått annat.

Just nu sitter pojkarna och ser på Willes nya favorit program, som han brukar säga Mussesklubb hus. Han har inte varit ett dug intresserad av TV förr men nu kan han sitta hur länge som helst. Ella hon går runt med en korg och drar efter golvet med en nalle i, tror att hon verkligen kommer bli glad när hon öppnar sina julklappar i år. (Dockvagn) För som de är nu använder hon allt hon kan som vagn att dra dockan och nallar i. Ibland är de stolar och som nu använder hon en korg. Fast inte verkar de göra henne nått. Underbart att se att hon ändå är så pass kreativ.
 
I fredags hade pojkarna Lucia på dagis och vad söta dem var.. Och helt otroligt duktiga. Fast pojkarna mina dem vill ju inte vara med, fast de kan ju bero på att vi vart en kvart sen. Fattar inte varför de alltid ska ta sån tid att komma iväg på morgon. Iofs så var Wille, jag och Ella klart i god tid, men jag fick inte upp Leo ur sängen. Och när Leo bestämmer sig för nått så är de inte de lättaste att få han att göra tvärtom. Jag kläd honom, han kläde av sig. Jag bar ner honom, han sprang upp till sängen igen. Ja, så håll vi på i en kvart. Och då var de ett faktum vi skulle bli sen.

I veckan har vi även fått dagis plats åt Ella, vilket känns jätte skönt. Helst då dem hade sagt att de inte fanns nå platser i Nyland, utan hon skulle få börja i Bollsta eller Väja. Men nu vart de vimplen och på rosapantern, vilket jag faktiskt kommer att bli kanon bra trots att pojkarna går på ett annat dagis. Nu får Ella en chans till egna kompisar och att få lära sig klara sig själv på ett helt annat sätt. Pojkarna träffar hon ju ändå hela dagarna. Och dem lär nog passa på henne ändå när dem bli större. 

Nä, nu ska jag gå och höra med Gubben min om han tänkte vakna någon gång idag eller om han tänkt sova bort hela dagen. Han är lite trött idag då han fick vara chafför åt bror sin i natt. Är de någon som förtjärnar en sovmorgon så är det min Gubbe så jag kanske ska vänta en stund till med att väcka upp honom.
 

              


                "Mina grabbarna"      "underbara Leo"     "Farfar och Ella"

Trasig bil och Skolan är färdig.

Ja, då var man färdig med skolan skicka den sista uppgiften i Samhälle igår och nu är de bara att hoppas att man inte får IG. Samtidigt som de känns jätte skönt och som hela världen har lyft från mina axlar, så tror jag faktiskt att jag kommer att sakna allt. För trots att de varit en hektisk höst så är det ändå så här jag vill ha det. Massor och göra och känna att man får nån utmaning i mellan åt. Vi få se hur de blir till våren nu då? Hoppas verkligen på att komma in på dem ämnen jag sökt men de kan man ju inte vara säker på. Men de blir ju hur som helst inte som hösten, får samhälle och matten har jag tyckte varit så roligt även om de nu varit svårt.

Igår gick min Bil sönder. Inte helt oväntat men ändå sååå opassande, varför ska alltid sånt här hända kring jul. Tror vi blir tvungen att byta växellådan. Och de är ingen billig histora. Känns som om mina Thailands fickpengar minskar nu, vilket inte heller känns så jätte kul. Men men utan bil klara jag mig inte. Jag som kör omkring 2500mil/år.

Annars är allt som vanligt här. Full fart på pojkarna och nästan ännu mer fart på Ella. Håller på att bli tokig på jänta. Hon är överallt och snabb är hon. Ibland tror jag hon har myror i kroppen.  Igår var vi på öppna förskolan i Kramfors en sväng och Ella tyckte de var sååå kul. Tyvärr var de inga andra barn där när vi kom men de gjorde inte Ella nått. Hon stor trivdes med att ha alla leksaker för sig själv. Sötast var hon i alla fall då hon hittade en bordgård som stod på ett av borden. Hon plockade då upp en häst och säger -Mamma, Mamma titta hässen och så.   

Nä, nu ska jag gå och äta lite mat...

Ska försöka skriva lite mer sedan men vi få se om jag hinner, tror vi får främmande i kväll.

Nationellt prov i engelska del 1

avklarat. Och tror faktiskt de gick rätt bra. Kanske inte super bra men ett G-Vg? Känns de som de borde vara. Just nu sitter jag och kämpar på med Samhällsuppgiften och de går skit. Men men man får väl kämpa vidare. 

Måste även lägga in ett kort på Mosters lilla lillklimp som jag fick igår av Sara. Han är ju bara såååå söt så jag måste få dela med mig.  Kortet är lite suddigt med de skiter jag i. :-D













Lik en monchichi eller hur? *sötisen* 

Nä, nu ska jag fortsätta skriva på min rapport.
Kram för nu!

Fort fort...

går tiden nu. Snart är de Jul och de känns mycket overkligt. Har inte hittat nån julkänsla alls än. Kan iofs bero på att de är så fullt upp med skolan. Två veckor kvar, och de är nationella prov x 2 och en rapport att skriva i samhällen. Börjar med ena delen av nationella provet i morgon i Engelska, sedan är de även engelska nästa onsdag och sist men inte minst matten nästa fredag samtidigt ska samhälle uppgiften lämnas in.  
Hoppas verkligen att de kommer gå bra nu, för annars känns de som allt mitt slitande dem sista månaderna har varit förgäves. Så håll en tumme för mig.

Annars är allt som vanligt här, förrutom att Leo har haft lite feber här i dagarna men idag är han åter sig själv. Just nu är dem ute och mekar med pappa i garaget. Ella sitter och sover här i min famn. Jag är lite rädd att hon kommer att vara pigg i kväll. 
Idag har Leo fått åka skoter och gissa om han vart lycklig, första skoteturen för i år.  Men absolut inte den sista. För i år kan de väl få bli en riktigt vinter??? De var ju såååå länge sedan nu. 

Trots att jag har så mycket med skolan nu så hade jag ändå tänkt smitta i väg på fredagen och blir då borta tills på lördag. Sara gumman ska en lite tjejkväll hemma hos sig och de kan man ju bara inte missa, Ska bli sååå skoj. :-D

Nä, nu ska jag gå och färga håret. Micke var till V idag och hämtade. Vart lite för ljust sist plus att mitt hår växer otroligt fort så jag behöver även få bort utväxten. De tråkiga  med håret är att de är så vansinnigt slitet. Måste klippa bort 5-10 cm. :-( Men de får bli sedan när frissan har tid.

 


RSS 2.0