Måndag, bak, ljusdekor och snöskottning.

Idag var de skola som vanligt, men efter skolan vart de nått väldig ovanligt för denna familj. Vi tog och bakade pepparkakor. Ska väl erkänna att de var mest för barnens skull, för dem man köper är både snyggare och godare. Pojkarna bakade i ungefär en 20 min sedan var dem less. Så de slutade med att Micke och jag stod i två timmar och bakade. Jag och Micke tycker ganska lika om att baka, men bakar på två olika sätt. Micke gör en match av att se hur många pepparkakor han kan få ut på en kavling. Medans jag bara kavlar trycker ut några kakor och börjar om. 

 


Efter bakning var vi ut för att hänga upp lite ljusslingor och en tomte som pojkarna & Ella fick av farmor deras igår. Vart så fint så. Skulle bara behöva tre ljusslinor till och ett nät. Få se om jag kommer iväg till sundsvall eller kanske dem har på dollar???



Just när vi skulle gå in så ser vi att Styrman är och skottar hos grannarna, vilket betyder att han kommer till oss efter de. Och detta vet ju min grabbar väldigt väl, så klockan hann bli halv nio innan dem kom i säng. Leo vart till och med sur på pappsen för att han stod och pratade med Styrman för länge, så han ber mig att ringa och säga åt honom så Styrman får skotta. *sötis*

Nä, nu ska jag se Cityakuten.

Fel av mig!

Trodde jag skulle jobba Lördag-söndag. Turligt nog dubbel kollade jag de. För de var ju idag och i morgon jag skulle jobba. Fast väl på jobbet så fick jag även jobb på Söndag, alla fall som såg ut idag ,ska sitta vak då.
Nä, nu ska jag sova lite så man är pigg i morgon. Hela dagen jobbar man ju i morgon. Kan tänka mig hundra saker som vore skojigare att göra i morgon men men.. Pengar pengar ! :-)

Ella bättre idag!

Idag är Ellas mag bättre så inget dr besök behövdes, även febern är som bort blåst. Så troligen har hon haft nån typ av magsjuka. Även fast jag tycker de känns lite mysko tanken på att vi andra har klartat oss.
Har idag oxå fått veta att jag ska jobba hela helgen. Lör 7-21 söndag 15-20. känns tungt med sån lång lördag men men man får väl tänka på pengarna. Nä, nu ska jag gå och gö lite lunch och sedan ska Ella och jag ta en  lång härlig promenad.




Kort och KORT!

Ska snart lägga mig så de får bli ett kort inlägg idag. Ella är sjuk, eller nått fel är de i alla fall. varit dålig i magen nu i en och en halv vecka. Igår fick hon även som ett mygg bett på låret som efter ett par timmar blev som ett trycksår plus att hon fick feber. Så i morgon blir de att fara till Dr. Kan de vara Laktos allergi? Visar sig väl i morgon! Annars har jag varit till skolan som vanligt idag. fick tillbaka Matte provet från förra veckan idag, Vg på de oxå, så de känns okej. Även engelskan låg jag på Vg så nu är det bara att hoppas att nationellaprovet går bra. 
Måste lägga in ett kort på min underbara familj. Så här intressant kan de vara på blocket och med traktorer.
 

     

Ella och jag!

Idag har Ella och jag haft en riktig mys dag. Vaknade vid åtta, så då var de bara att skynda sig upp för att göra frukost åt oss, sedan bar de av till dagis med grabbarna. Efter det for Ella & jag hem. Hon tog en liten tupplur sedan for vi till Kramfors med R. I Kramfors var vi på ett möte sedan vart de en sväng på Wedins för att kolla på lite skor. Hittade massor som jag själv vill ha men inga till Ella vilket var tanken.  Kramfors turen avslutade med fika på pasaden och en sväng på bibloteket.
 
Nu har grabbarna och Micke åkt på nån äventyr så Ella och jag är åter ensam. Så vi passade på att ta ett bad och nu sitter vi bara och myser framför tven. De känns så härligt. Ingen stress inget som måste göras, utan jag kan sitta här och bara njuta av min underbara lilla go unge. Önskade att de kunde va så här jämt. Även om grabbarna gärna oxå få vara med. 

 

Ingen bio men en hel mysig dag ändå.

Inge bio vart de idag, Leo vill inte alls idag. Jag förstår honom, med all snö som har kommit. I stället så tog jag, Leo, Wille och Ella en sväng ut i den underbara snön. Ella och Leo åkte lite pulka och de var mycket populärt. skulle egentligen bygga en snögubbe, men med 6 grader kallt ut så var de ju att glömma. Efter ett par timmar ut så skrek de i små magarna så då gick vi in och gjorde lasange. En lasange som jag själv tyckte vart riktig god,



     



Efter middagen for vi till ett par kompisar ut i Ullånger. De känndes riktigt bra, att få komma utan för dörren bara för att hälsa på nån. Annars är de lite av de oxå just nu. Där vart de lite go fika.  Sofie hade bakat en sån god chokladkaka. Och då kan man ju inte motstå. Vilket jag iofs inte heller har gjort på slutet. Vilket tyvärr även har lett till att jag gått upp ett halvt kilo istället för ner fem. Men men får väl ta nya tag här framöver. Just nu känner jag inte för de. :-)

Nä, nu väntar soffan och engelska böckerna.

Lördag!

Idag är man trött har jobbat två nätter och gick av i morse. Så idag känner man sig väldigt seg. 

I morgon ska Leo och jag gå på bio hade vi tänkt. Så de ska verkligen bli mysigt. Känner att de har blivit lite lite tid med barnen på sistonde har varit så mycket man ska hunnit med jobb och skola. Som tur är så har man ju världens bästa karl som har stället upp för barnen och låter dem vara med honom och så.  Fast min tid med dem saknar jag i alla fall. Snart så åter går väl livet till mer vardag och man får njuta mer av trollen.
 
Denna vecka har vi varit uppe på sjukhuset med Leo två gånger för att byta gipset. Han har ju bara hunnit hem så har han knäckt gipset. Sista gången ficka han i alla fall plastgips istället och peppar peppar de har han inte lyckats knäcka än. Nu ska han iofs bara ha gipset i en vecka till, så förhoppningsvis så blir de inga fler byten.

Ella hon pratar mer o mer för varje dag som går, Inte så många flera ord men meningar som ingen förstår förrutom hon. Hon ser så jäkla rolig ut där hon står och skäller och diskuterar med en. Händerna och hela kroppen följer liksom med i varje "ord" som kommer ut från hennes mun. 


"-Hjälper dig jag mamma"

                                                                                                        
William han är fortfarnade i en härlig trots period. Och är sååå tjurig i mellan åt. Fast ska man jämföra med Leo när han var i troten så är de rena semestern. Annars så tycker jag de ser ut som han har börjat växa lite på längden igen. Så jag hoppas verkligen att de är så. Även hans stamning  har blivit bättre igen. Så jag hoppas verkligen att de bara är en period i hans utveckling som gör att han stammar  och att de snart försvinner helt.

Själv är de som sagt mest skola och jobb just nu. De börjar äntligen ge lite resultat.  De ramlar in mer o mer jobb och skolarbeterna går riktigt bra. tex arebetet som jag gjorde under höstlovet, fick jag vg+ på så de känns riktigt jäkla bra. Tanken på hur stort de ändå var.  De känns bra för då känns de ändå som man får lite för den tid man förlorar med barnen. Även om nu inget kan ersätta den.

Nä, nu ska jag gå och göra lite mat. Idag blir de fläskfile, potatisgratäng och en härlig grekisk sallad. Ska bli riktigt gott!!! Mmmmm....

Sjukhusbesök och svart jänta!

Idag var de dags för åter besök för Leo med stor tån.  Och som vanligt fick man inga svar utan bara en massa gissande. Och de tog tre timmar för att komma fram till de.  Han fick i alla fall ett nytt gips, då han hade knäckte de gamla.  I morgon ska han få gå på dagis för första gången på en vecka, gissa om han längtar. Tänkte att de kunde va en bra dag att testa i morgon om de funkar då jag inte har nån skola. Hoppas bara att han kan ta de lugnt.



Annars har de inte hänt mycket här idag, Leo och jag tog en promenad på eftermiddagen trots regn. Blev en väldigt kort promenad men alltid nått.
Micke, Wille och Ella lagde Audin under tiden . Synen som vi fick se när vi kom hem var minnesvärd, har aldrig i hela mitt liv sett en Jänta vara så dyngig som Ella var. Kol svart hela hon. Trots efter en rejäl dusch så syns de fortfarande. Ville inte gnugga så mycket, då hon verkligen inte gillar att man tvättar henne i ansiktet. Svär bara för att jag glömde knäppa ett kort. Hade verkligen varit ett härligt minne, men de kanske blir fler gånger. :-)

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen så man kanske kommer i säng före tolv för en gång skull.

Natti Natti

Varför så korta helger?

Åter en helg som snart är över! De finns alldeles för lite tid och alldeles för mycket man måste och vill göra. Fast denna helg har innehållet mest trevliga saker. Fredags åkte jag ner till Sundsvall efter skolan, Micke och barnen skjutsade mig till bussen och sedan bar de av till Sara.  Sara och jag hade en hel kväll ute på stan, vilket slutade med ett besök på casinot. Sara hade häftigt med tur, vann så där omkring 5000.¨Själv gick jag väl plus minus noll på hela kvällen. Så de blev en billig tur. :-)

Lördag vart de en sväng på stan och shoppade lite smått och gott. Sedan kom Micke och barnen ner och vi for ut till min mamma för att träffa lill Seb och syrran. Lill grabben hade blivit så stor sedan sist jag såg honom, och hur söt som helst. De enda som jag känner är att jag inte alls gillar att alla bor så långt borta, nästa gång jag ser honom lär han väl gå eller nått. Nä, skämt o sida men alldeles för lång tiden i mellan blir de i alla fall. Samma känner jag med Linus, han ser jag så sällan  och för i tiden var ju Sofie en sån STOR del av vårat liv. Så de känns så tråkigt. Saknar dem!

Söndagen alltså idag, började att pojkarna, Ella och jag smög oss upp för att förbereda lite frukost till Pappsen, som han skulle få på sängen. När vi väl kom upp så satt han kläd på sängen så de vart inge frukost på sängen, men en mysig frukost ner gick lika bra. Ella och grabbarna hade dessutom köpt en bok och ett fint kort som han vart så glad för. Nu har han nått att läsa på stranden i Thailand.
Sedan for han och jobbade en sväng så då passade jag och grabbarna på att torka av köksluckorna i köket, dammtorkade i vardagsrummet, dammsugade, torkade golverna och så. La även överdragen till stolarna i klorin för nu har jag prövat tvättat dem flera gånger men dem blir aldrig riktigt rena. Så nu hoppas jag att de åtminstånde blir bättre, annars blir de att köpa nya. Vilket jag inte alls har lust att göra just nu. Känns som om de finns bättre ställen att lägga dem pengarna på, som ex Thailandsresan.

Nä, nu måste sluta skriva. Men som jag skrev i rubriken, trots en full smäckade helg så är de massor som inte blivit gjort som bordes. Men men kommer kanske en helg efter denna vecka oxå.  :-)

Skola, jobb och akuten!

Ja, då har åter igen gått en helg. En händelse rik helg, tyvärr inte mycket skoj utan bara jobb, skola och en olycka.

Leo gubben har lyckats med att bryta stortån. Han var med Micke på jobbet och skulle väl där hjälpa honom att lyfta på några fulla oljefat på släpvagnen. Micke tappade då taget om ett och det for så klart rakt ner på Leos fot. Och att få 250 kg på foten kan ju sluta hur illa som helst så man får vara tacksam att de ändå "bara" slutade med en bryten tå. Så nu har han en gipskena som går över tåna och upp till knät. Men trots allt detta så har lillgrabben varit helt otrolig. Knappt ett pip kom från honom när vi var uppe på sjukhuset. Läkarna och sjuksköterskorna var hel impad av honom. För tänk hur ont de ändå måste ha gjort. Barn är helt otroliga.

Frågade Dr när vi var uppe i sollefteå hur vi nu skulle lösa allt med dagis och så och till min stora överaskning säger läkaren att de ska väl inte vara några problem för honom på dagis.
Fast själv kan jag inte fatta hur han huvudtaget ska kunna vara där då han vägrar att röra sig. Man får bär honom till och från allt där man lämnar honom där sitter han. Vi får väl se hur de går senare i veckan. Som han är nu får han i alla fall vara hemma. 

Skolan är de nu bara drygt en månad kvar på och än så länge går de rätt bra. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på till våren, ska jag fortsätta läsa eller ska jag bara försöka jobba. Vet faktiskt inte hur jag ska göra? Men de visar sig nog.

Nä, de får nog bli allt för idag måste ta och krypa ner i sängen nu.  


RSS 2.0