Fy fan!

Har hur mycket som helst att berätta om våra senaste dagar, men de kommer absolut inte detta blogginlägg att handla om. För de finns bara en sak mitt huvud orkar tänka på just nu. Det är BODYPUMP, och inte är de många positiva ord som går genom huvudet. Något så jobbigt har jag aldrig upplevt och en sak kan jag oxå lova ALDRIG mer, eller vad säger du Sara. En annan stor fråga är om jag kommer att kunna gå i morgon. Ja, de som lever får se. :-D

Skola, träning & mys

Ja, då har första veckan gått i skolan. Och de känns så roligt. Vist de är mycket att läsa och lära, men då man tycker att de är så intressant så känns de inte jobbigt. I alla fall inte än. :-) Fast jag har en känsla att de kommer.
Veckan som kommer blir de lite flera heldagar så de blir jag kvar ner i Sundsvall tis till fre. En sak som är positivt när de kommer till schemat är att varje fredag går vi bara till kl 12. En annan stor fördel med att vara kvar ner i Sundsvall är att  man förhoppningsvis kan plugga så mycket så när man väl kommer hem kan man ägna sig helhjärtat åt sina vänner och åt gubben och barnen. :-)

I torsdag tog jag och Sara äntligen och började med träningen.  Något vi planerat tror jag i ett halv år, bara jag kom in på skolan så skulle vi börja.
Sara får träna grattis via jobbet på Helex så de är där vi kommer att hålla till. Och passar mig kanoners, då de bara ligger ett par min från universitetet. Så nu har vi sagt att minst två dagar i veckan ska vi infinna hos där. Nu sist vi var där vart de styrketräning för hela slantet. Något som jag faktiskt finner väldigt roande. Fast våran plan är att vi även ska försöka gå på lite olika gruppträningar. För att få lite variation i träningen. Nu när jag teckade ett medlemskap så fick man på köpet tre träffar med en peronligtränare. Men vi får se vad min PT säger till veckan, de känns som om man är dum om att inte utnjyttar de. Jag har tänkt att han ska få lägga fram ett träningschema som passar efter mina mål. Så nu ska magen bli platt och benen smalare och få lite mera muskler. Även ryggen ska få sig sin del, då min rygg är så svag som den är idag. Hela kroppen kommer få sin del, men de är dessa delar som jag ska lägga mest fokus på.
Kan även lova att de känns i kroppen idag att man inte är någon atlet sedan tidigare, för gisses vilken träningsvärk jag har. 

För övrigt har de varit lugna veckan här hemma då barnen nästan varit hemma från dagis hel veckan. Då ena barnet bara byt sjukdom med den andra. Fast peppar peppar peppar nu verkar de vara pigga igen och nu hoppas vi verkligen att de håller sig så.

I går kväll hade vi så tur så vi blev bortbjuden på middag hos Maria och Martin. Dem bjöd på super god mat och jag lova att jag åt alldeles för mycket. Var forfarande mätt i morse när jag vaknade. :-D Är så trevligt när de bli lite såna här spontan bjudningar. Nu gäller de bara bjuda igen.

Nä, nu ska jag gå och fixa lite middag. Tacos står de på menyn idag.

Nu är han här!

Sara och Stefans tredje prins. Så stor grattis till er och lill Seben som bivit store bror. :-) Han vägde 3655 och var 51 cm lång. Alldeles perfekt. :-)



Stora kramar till er från en Stolt moster med kusiner!

Första dagen avklarad

Ja, då var man officielt sjuksköterskestudent. Känns rätt bra, även om jag kanske inte är så där över lycklig över dem långa resor de blir fram och tillbaka. Insåg efter idag att de aldrig kommer att funka att köra fram och tillbaka om de inte är så de finns dem man kan samåka med. Så dem första veckorna nu verkar de som om jag kommer att behöva stanna ett par dagar ner i Sundsvall. Om de nu inte är någon annan i klassen som är i från Kramfors, måste kolla in de senare här i veckan. Idag var de då verkligen inte läge för de. Sedan vet jag att om 8 veckor så kommer jeanette att börja åka ner igen, och då kan jag samåka med dem. Dem är på praktik nu. Så när dem kommer tillbaka blir de ju genast mycket lättare.

Ella och Wille verkar dessutom ha piggnat på sig under dagen Så nu hoppas jag att de fotsätter åt de hållet och att dem få hålla sig frisk här framöver. Fast med våran tur så är de väl snart Leos tur, som helt otroligt har klarat sig denna gång. *peppar, peppar*

Bäst jag börjar med maten, tror gubben börjar bli hungrig. Idag bjuder vi på Lax, potatis och kokt broccoli. Har inte bestämt om jag ska göra skarpsås eller om de blir äggsås så de får bli en lite överaskning. :-) Gott ska de bli i alla fall. Man äter tok för sällan fisk, och inte fattar jag varför heller. Barnen älskar de och inte bara  dem utan även Micke och jag gör de. 

  

Söndag

I morgon börjar skolan, ska bli härligt att äntligen få komma igång. Även om de inte skulle gjort nått om jag skulle ha fått börja nästa vecka. För här hemma mår barnen allt utom bra. Så de känns verkligen inte bra att man behöver fara iväg. Sedan ska vi inte tala om hur de känns jänte mot Micke som fått varit hemma från jobbet mer dem sista månaderna än vad han varit i hela sitt liv. Fast samtidigt är de viktigaste barnen, men jag lider ändå med honom. Då jag vet hur svårt de är för honom att vara ledig från jobbet. Den vecka har jag bara halvdagar på skolan och de kommer att bli ett evigt körande fram och tillbaka. Men känns inte som de är läge för mig att vara kvar heller nu när barnen är dåliga. Förhoppningsvis är vi fler i min klass från kramfors så man kan samåka. Annars bli de en dyr historia med bränsle.

Idag har jag och Micke trots sjuka barn smittit iväg en sväng för oss själv utan barnen. Lena var här med barnen medans Micke och jag hängde med Maria & Martin på Hornö och åt middag. Kan lova att de var behövligt efter att fått vara hemma med sjuka barn i en och en halv vecka. Trevligt sällskap och god mat kan iofs aldrig vara fel. :-D

Sedan kanske ni har sett att jag har ny blogg design som Sara gumman har gjort åt mig. och jag måste berömma henne, för hon har inte bara talang utan hon har ett tålamod som är enormt. Hade hon varit mig hade jag bett henne  mig dra ditt pepparn växer. För jag har verklgen varit jobbig. Kan du inte flytta den dit, kan vi inte klistra in en fjäril där m.m. Så har de låtit från mig. Men nu är den klar och jag måste säga att jag är super nöjd.

Nä, nu ska jag gå och plocka ihop lite grejer som jag ska ha med mig i morgon.

Tidig morgon!

Sitter just nu på jobbet, slutar om ungefär 45 min. Då kan jag lova att de bär hem till mina mysiga säng. Har en känsla av det kommer att vara trångt i den. Vanliga fall brukar den vara alldeles tom när man kommer hem och helst då det är vardag. Elle har vattkoppor så Micke är hemma med barnen, så  jag misstänker att minst en av grabbarna ligger i sängen plus lill-sessan. Som dessvärre har lyckats vänja sig med att ligga där. Något som jag lovar inte är populärt verken hos Micke eller mig. Grabbarna har även haft perioder då dem kommit och sovit i våran säng, händer faktiskt fortfarande i mellanåt. Jag antar att de är något barn kanske behöver få göra. Jag tror att dem känner sig lite extra trygga då. Vi har heller aldrig gjort några större ansträngningar för att få dem tillbaka till sina sängar utan efter ett tag har dem bara slutat kommit. Fast nackdelen är att jag inte alls sover något vidare när dem ligger i sängen. Jag ligger på något vis på nålar. Plus att Micke i regel i alla fall har sin halva medans jag får dela min. Och ni kan kanske förstå hur trångt de kan bli med en vuxen och tre barn på en halva. Har hänt mer än en gång att Leo till och med har lagt sig i fotändan. Trots att jag inte sover så bra, så måste jag erkänna att jag älskar att ligga och bara titta på dessa underverk innan jag somnar. Eller bara känna deras värme, ja de är verkligen kärlek de. :-D

Nu idag är de exakt en vecka tills skolan börjar. Börjar nu kännas som om de kanske är dax att börja planera lite. Måste bland annat kolla över vilka tider barnen måste gå på dagis. Har dock inte kollat in mitt schema nått närmre än. Misstänker dock att till en början lär de vara fem dagar. Fast åt andra sidan lär de bli de sedan oxå. Först för att jag antar att en annan behöver tid för att plugga i lugn och ro. Sedan även för att barnen ska fasta rutiner. Varje dag ska försöka vara så lik som möjligt, i alla fall när de kommer till tider. Tror även de kan var viktig för Leo, tanken på att till Hösten börjar han förskolan. -Stor killen min. :-) Sedan måste jag städa ur min bil, för gisses vad den ser ut invändigt nu. Tror även Micke ska få ta den till jobbet någon dag och tvätta den utvändigt.
Någon dag denna vecka har jag även planerat att gå på bio med Maria. Vet bara inte vilken dag de blir. :-D Måste även försöka träffa Ronja och Tova en sväng. Även vi ska försöka hitta på nått skoj. Kanske bowling??? Ja, vi får se.
En sak jag insett på äldre dagar är att en vecka är förbannat lite tid. Svissar bara till så är de förbi. Tyvärr verkar de sant att tiden går fortare dessto äldre man blir. :-(

Kollade precis på klockan och inser att nu är de bara 30 min kvar tills att jag får åka hem och krypa ner i min uppvärmda säng. *JIPPI*



Kallt mycket kallt!

I morse när vi klev upp visade termometern -30,5 grader. Var nästan så jag tog barnen och gick upp igen. Men alla ni som har barn vet ju hur bra de hade gått, i alla fall ni med fler än en. Så i stället började vi morgonen med att tända så många värmeljus och ljus vi bara kunde hitta. Vilket tyvärr inte var så många, hade inte fler än 6 värmeljus hemma. Hade som tur var dessto mer andra ljus så de fick duga. Kändes riktigt mysigt då jag och barnen satt och åt frukost med alla dessa ljus omkring oss.

Resten av dagen har varit en blanding av mys och tjat från mig. Om jag säger att de börjar märkas på barnen att dem fått vara inne nu i tre dagar. Börjar bli riktigt rastlösa, då helst Leo. Som verkligen behöver få göra lite riktiga aktiviteter. Och tyvärr inne blir de mycket sitta still vilket är någon som inte passar honom. Så idag när jag inte har tjatat så har försökt att sysselsätta dem med allt möjligt. Rita, kurragömma, lerbyggen, Spela wii ja allt jag kunde komma på. Men så roligt som jag hade när jag och Leo körde boxning mot varandra var länge sedan jag hade. Snacka om att dem där små armarna kan röra sig. :-D De gulligast var däremot när Ella körde en springrunda som finns på mitt aktive personal trainer spel. Var så gulligt att se när hon stod på plats och sprang med sina små ben.

Blev även så glad idag då dem ringde från sjukhuset och frågade om jag ville jobba lite, var bara så synd att jag redan jobbade dessa dagar. Men hon skulle höra av sig framöver om dem behöver folk. :-D Även om jag trivs super på mitt gamla jobb, så att jobba på sjukhuset är en stor fördel tanken på utbildningen. Har en plan att jag ska jobba en- två helger i månaden medans jag går skolan och spara dessa pengar för att kunna vara ledig hela eller i alla fall nästa hela sommaren. Och med tre arbetsplatser som jag kan jobba på så borde jag lyckas få ihop en del dagar. Även om de nu är svåra tider.

Har även en till plan och de är nu när jag börjar skolan ska jag och Sara börja träna på riktigt. Hon försöker få mig att testa kickboxning/boxning någon som jag är lite skeptisk till men va fan testa ska jag. Sedan får väl även jag försöka få henne att testa någon som jag tycker verkar bra, som body pump, eller hur gumman???

Till veckan börjar barnen dagis igen efter att ha varit ledig sedan 20 december, känns tråkigt men samtidigt skönt att få några rutiner igen. Har varit lite siso där med de dem här sista veckorna. Fast samtidigt har de var otroligt mysigt. Men man kan inte komma ifrån att både barnen och vi som vuxna mår bäst om de finns rutiner.

Nä, nu ska jag krypa ner i gubbens famn och sno åt mig lite värme, för attan vad jag fryser.

Ella idag och igår 

   

 



Förberedelser inför skola

Sitter just i denna stund och funderar på vad man egentligen behöver för att börja skola? Böckerna är för mig de enda självklara och kanske lite block, pennor och sudd. Behöver man något mer som jag helt förträngt?? De känns så konstigt på något sätt de här med skolan. Samtidigt som jag längtar nått så otroligt för att komma igång så är jag även livrädd. Kommer åter igen bli en massa nya rutiner både för mig, micke och barnen. Och tänk om de värsta händer och jag inte klara skolan? Då skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv. Jag som sa upp mig från ett "Fast jobb" för att göra detta. Dessutom är de detta jag vill GÖRA i framtiden. Nä, de är bara inte ett alternativ, jag MÅSTE fixa detta. :-)

2010, spelvinst och sjukdomar

Ett nytt år är här och med den kommer nya möjligheter och nya beskymmer.  Även om jag nu hoppas att möjligheterna kommer att vara fler än beskymmren. De nya året har då inte börjat så där jätte bra, om man ska se till barnen. Wille verkar åkt på någon typ av magsjuka, Leo är full i prickar. Ser ut som nässelutslag. Vet  inte vad de kan bero på och idag ser de mycket bättre ut än igår kväll. Ella är den enda som håller sig pigg. *peppar peppar*

Vad har vi hittat på den sista dagarna då? Ja, ni de har inte hänt så där jätte mycket. Börjat nästan varje dag med en rejäl sovmorgon. Barnen har vaknat kring kl. 10. Sedan har vi bara varit hemma och myst. Nyårsaftonen firade jag och barnen hemma. Hade sagt till barnen att dem fick vara uppe hur länge dem än ville. Men kl. 22.30 blev de för jobbigt, då Leo själv kom och sa till mig att de var dax att borsta tänderna. Han & Wille somnade på studs. Ella däremot kämpade sig igenom kväll, och vid 12 slaget skålade jag och hon in de nya året. Hon med coca cola och jag med cider 0.7%. Riktigt mysigt. :-) När Ella hörde att de började att smälla raketer runt omkring hos blev hon rädd och kröp in i min famn och drog snuttefilten över huvudet och somnade på direkten.

Kvällen innan nyårsafton var jag och Maria ner till Casinot. Åt middag uppe på deras fina resturang, någon som jag verkligen kan rekommendera. Åt entrecot och den var så god. Sedan bara de iväg ut på casinogolvet. Maria hade bestämt sig för att spela rulett, ett spel som verkligen inte tilltalar mig. Men skulle hon spela måste jag oxå testa. Någon som jag så här efter åt så klart inte ångra. Då jag hade sån flytt, "dealern" skakade bara på huvudet när jag för tredje gången i rad prickar rätt nummer. 36 gånger pengarna, synd att man inte spelade för mer än en 10 bara. Men jag är glad för att jag vann i alla fall. 800:- plus gick jag från bordet. :-)
Efter de gick vi ner till slotsen. Och även där började de bra, 500:- plus. Sedan var de drögare och spelade bort 300 :- av vinsten.  Spelar iofs inte någon större roll då jag trots allt gick därefrån som en vinnare. :-) Dessutom var de värt bara att få komma iväg och göra nått skoj en "vardag".



                              "Laddad för en kväll på casinot"

Nä, nu ska jag börja plocka bort lite av julen. Vilket jag tycker känns jätte tråkigt, var de inte nyss man satt upp allt????



RSS 2.0