Hit och dit

Ja, idag har de varit full fart. Farit både hit och dit. Började med dagis i vanlig ordning, sedan bar de hemåt för skolarbete. Kl 12 hämtade jag upp Ella och vi for in till Kramfors för att uträtta lite ärenden. Hämtade upp Mickes Mormor för lite sällskap. For sedan på intersport för att kolla in ett par skidor åt Leo och Mig. Men tyckte de var alldeles för dyrt så de blev inga. Måste höra med Micke om han vill sponsra oss lite. Det är så att jag hade tänkt att Leo skulle få gå en dag mindre på dagis än dem andra, för de tror jag att han behöver. Och då tänkte jag att han och jag skulle börja åka skidor. Vill att han ska bli lite intresserad av sport, för han som har så mycket energi och behöver något  positivt ställe att få uttrycka den. Men som sagt vi får se hur de blir. För jag betalar inte 2500 för två par skidor.  Har kollat blocket men verkar inte finnas så mycket där heller.  Kanske blir ett par skidskor oxå.

Efter intersport åkte vi till terracotta för att fynda nått på REAN men som vanligt hittade jag inget på rean, istället hittade Ella ett par byxor och en tröja. Som hon bara skulle ha. De börjas i tid. :-D

Var även och hämtade min telefon idag som varit på lagning sedan jul. På vägen från intersport kommer jag på att jag skulle haft en klocka, så då vart en ny klocka till mig själv. Annars fyndad jag två par vinterskor till barnen oxå. Ett par till Leo som han ska få ha nästa säsong och ett par till Ella nu när hon börjat dagis.

När jag skulle släppa av Mickes Mormor så ringde jag till R för att hör om hon vill med och fika. Men efter att kollat in klockan vart de mat i stället på jakten. En pizza för R och en sallad för mig. Gisses vad pizzan såg god ut. Men jag var duktig och åt sallad. *stolt*

Klockan                          Ellas kläder


 


                                                                                  

Ett väldigt kort inlägg...

Dagen har idag bjudet på.

Dagis, Dollar, lunch på stan, klippning av Ella, städning och besök hos svärmor. 


Lite kort på Lill-Sessan kommer här




 

*Kärlek*



 

     



 

Helgen är snart slut...

De har varit en blandad helg med både mys och skoj och ensamhet. Fredag kväll bar de av till Sara i Sundsvall. Vart en sväng på stan. Riktigt skoj faktiskt. Tack för en trevlig kväll gumman! Kändes att de var behövligt med lite egen tid.
Lördagen vart de mys hemma med ostbrick och kex till Slagern med älsklingen.  Måste erkänna att jag tycker att förra årets bidrag var betydligt bättre än de jag sett i år.  

Idag är jag hemma ensam med barnen. Har försökt att städa lite men gav upp, städade jag i ett rum stökar barnen på i de andra. Så städningen får vänta till Micke kommer hem och kan hjälpa till med barnen. Micke han är och jobbar. Var nån Lastbil å jobbet som måste fixas innan  morgon bitti.

I morgon är de måndag och inskolningen med Ella fortsätter på dagis. I morgon skulle hon få vara ut med barnen och lek. Kommer att bli väldigt poppis för Ella. Hon som älskar att vara ut och är de dessutom mycket barn så blir de ju ännu roligare. 

Lite kort från Helgen!

    

   Ostbrickan                  Bus Ella             Ella & Wille         Min orkide som 
                                                                                                    blommar igen


Har ni sett detta?



Så jäkla skön dam! :-D

Glömde ju en sak...

I morse fick jag lov att väcka barnen för att vi skulle hinna in till Kramfors kl 8. Så kvart i 7 väckte jag dem, och jag lovar att mamsen var inte poppis då. Så nu har dem förhoppningsvis fått in dygnsrytmen igen.

Utmaning från Anna!

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till dina anteckningar. Utmana dina vänner. Radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du? Maria

2. Ett ord på fyra bokstäver: Myra

3. Flicknamn: Maja

4. Pojknamn: Marcus

5. Yrke: Morska, barnmorska. Inte nu men kanske in framtiden, få se vart studierna bär en.

6. Färg: Mossgrön

7. Klädesplagg: Mamelucker

8. Mat: Makaroner och korv

9. Sak i badrummet: Mjukgörande

10. Plats/stad: Maldiverna, tänk om man vore där.

11. En orsak att vara sen: Motorhaveri på bilen

12. Något man skriker: MIKAEL!  När man är arg på gubben!

13. Film: Mamma Mia

14. Något man dricker: Mjölk

15. Band: Metallica

16. Djur: Mask

17. Gatunamn: Majvägen

18. Bil: Merca

19. Sång: Money money

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Möte

Själv utmanar jag SARA och SARA att gör detta. Lycka till!

Ellas första dag på dagis.

Och trots lite ångest från min sida, så gick de kanon. Ella fick på en gången en kompis när vi kom dit och sedan var de bara lek som gällde. Brydde knappt om mig alls. Dessutom när vi skulle gå, ville hon inte. Nu ligger hon uppe i sängen och susar. Och jag tror hon känner sig nöjd. Nu är de bara för fröknarna att lära känna henne, för hon har ju träffat dem varje dag sedan hon föddes nästan, så för henne verkar de vara så naturligt. Hoppas verkligen att de kommer att flyta på lika bra i fortsättningen oxå.

Kan verkligen inte fatta att Ella är så stor nu, så hon går på Dagis. Helt otroligt! På ett sätt skulle jag bara vilja vri tillbaka klockan, men man får väl inse att de är så här livet är. Man får göra de bästa av de bara och påminna sig vad nyttigt och lärosamt de är för henne. Och om jag nånsin ska bli klar i skolan så är ju detta de enda sättet. Och tänk om de blir Sundsvall för mig till hösten. Då kan de ju faktiskt bli så att jag blir borta flera dagar, utan att alls få mysa och busa med mina troll. Usch vill inte alls tänka på de.

Lite kort från när Ella och jag hämtade grabbarna på dagis!

      

Böcker, min grej eller??

Klipp, träning och ett jätte ryck...

Idag har vi bara varit inne, fattar inte att de kan vara så kallt ute. Vi passade på att sitta och pyssla lite. Leo och jag klippte "dukar" av papper, vilket han tyckte var riktigt roligt. Sedan försökte jag få honom att rita lite, vilket han nästan aldrig vill och inte idag heller. Så vi fortsatte och klippa. Men rätt var de var la han i från sig saxen och säger till mig -  Mamma se vad fort jag kan skriva Leo. Jag fort upp med kameran och knäppte kort. Och gisses vad duktig han har blivit. Förrut har man liksom fått stötat honom när han skrivit och sagt varje bokstav. Men inte nu, han bara skrev och dessutom vart alla bokstäver åt rätt håll vilket inte heller han brukar lyckas med alla gånger. 

Efter allt klippande vart de träning framför tv. Då de var Lazytown. Alltså barnen tränade som Leo säger. Vart nästan lite avis på dem där dem hoppade och flög framför tv, de såg sååå skoj ut. 

Medans barnen såg på lazytown tog jag och dammsugade upp papperet i köket efter klippandet. Och de kom de, mitt stora ryck. Började plocka borten en massa papper som av någon anledning alltid samlas i kryddhyllan. Vilket jag hatar. Såg då att de verkligen behövdes dammtorkas där. Kommer inte håg när jag gjorde de sist. Och då var man igång. De slutade med att jag torkade av alla köksluckor i hela köket. Och vilken skillnad de blev.  Nu ser de nästan vit ut. Vilket de var länge sedan de gjorde. Jag gnuggade så färgen släppte på visa ställen men de ser ändå bättre ut än innan. Så nu känner jag mig rätt nöjd. 

                                                                                 

     Leo pysslar


 


      

"Träning" Lazytown

     



Har även idag fått tillbaka arbetet jag gjorde igår. Vg blev betyget. Känns bra, då de är de jag stävar efter. Räknade veckorna idag hur lång tid jag har på mig till skolan slutar och de var vist 15 veckor. Jag har 13 arbeten som ska göras innan dess. Så jag skulle kunna göra ett i veckan och ändå vara klar till den 29 maj. Känns rätt skönt. Fast arbeterna är rätt stora så de tar tid en då. Men man behöver inte känna stress. *skönt*

Snart kommer Micke och efter allt slit idag så beställde vi pizza till middag idag. Min sista pizza för i år. För från i morgon ska jag gör ett litet vad med mig själv, vilket innebär inge pizza, inge chips & inge godis fram till nyår. Plus att jag ska försöka få upp stor häcken ur soffan och åka och träna 2-3 dagar i veckan. Vet ju hur bra man mår om man gör de. Så jag fattar inte varför de ska va så svårt. Nä, nu är de dax att börja blir ju inte lättare ju längre man väntar.  

God morgon!

I natt gick de bättre. Leo vaknade inte förrän kvart över 5 och dem andra sov till 6. Sakta med säkert går de mot rätta tider. Tyvärr var inte uppvaknadet så trevligt ändå. Vattnet har frysit igen. När vi kom hem från Thailand hade varm vattnet lyckas frysit men nu har både varm och kall vattnet frysit. Och i morse hade inte Micke tid att fixa de, så de blir att leva utan varm vatten idag. Istället har jag två stora dunkar med vatten som står i köket. Micke skulle fixa de när han kom hem, och som de lät på honom skulle de inte bli nått problem. Så man får verkligen hoppas på de.

Igår kväll satt hela familjen bara och mös i soffan framför tven, var så mysigt. Vet inte vad de var med barnen bara, hela bunten skulle promt sitta med mig. Och att ha tre busar i knä är inte de lättaste. Men de går. :-D



Nä, nu ska jag gå och ta redan på lite tvätt som ska vikas och läggas in.

Hoppas ni alla får en bra dag!

Hemma igen och snacka om fel dygnsrytm!

Japp, nu är man hemma igen. Har hunnit packat upp allt från resväskorna och så. Tog typ halva dagen igår. Vad skönt de kändes att nästan allt var tvättat.

Det känns faktiskt riktikt skönt att vara hemma igen. Även om jag saknar värmen så får man trösta sig själv med att det snart  är det sommar här igen. :-D

Dessvärre har inte barnen fått tillbaka den rätta dygnsrytmen än, och igår somnade dem vid 18 tiden och vid 3.20 i natt bestämde Leo sig att de var morgon.  Kändes mindre härligt, men samtidigt så kunde de varit värre. För även jag har inte fått in dem rätta tiderna än och somnade väl 21.30, vilket är väldigt tidigt för mig. Wille och Ella sov lite längre och vaknade runt 5. Vilket motsvara kl 11 i Thailand så de var sovmorgon för mig. :-) Nu gäller de bara att försöka få in dem rätta tiderna innan onsdag då dem börjar dagis. Jag vet bara inte riktigt hur. Fast de löser sig nog. 

När de gäller dagis så  hade jag fått ett brev från Carin medans vi varit borta, om att de blivit lediga platser på Leo och Willes dagis, så om vi ville så fick hon börja där, alltså Ella. Micke och jag har suttit och fundera hur vi ska göra, och kommit fram till att om hon få gå på andra avdelningen får hon börja där. Just av den anledningen att jag vill att hon ska få lite egen "tid ". Plus att jag vet att de finns andra som behöver platsen på vimpeln. Så känns de bäst att göra så. Men vi får se ska ringa till Carina om en stund och se vad hon säger.

Har nu pratat med Carin och humlan, och efter en snabb övervägning med Micke så får Ella börja med grabbarna trots att de blir på samma avdelning. Känns lite så där, men de blir nog bra. Så onsdag kl 9.30 blir första dagen för "lill sessan" på dagis. *spännade*

Annars blir de skola för hela slanten nu framöver. Tänkte att jag skulle försöka göra 2-3 arbeten i veckan. Då är jag klara om 6veckor. Och de skulle ju kännas jätte skönt. Får se hur de kommer att gå. huvudsaken är ju att jag är klar tills den 29 maj. Så egentligen är de inte stress.


Familjen i Thailand

Regnet har slutat...

och vi har precis kommit upp till rummet från poolen. Så nu är de duschning och sedan blir de middag i vanlig ordning. Sitter nu och funderar på vad min sista rätt ska få bli, men de är inte lätt. För nästan allt är ju sååååå gott. För trots värmen och solen så är maten de bästa här nere. Bara sånt som faller mig i smak. Synd bara att barnen inte tycker de är lika gott. Dem har bara ätit en "thailandsrätt" sedan vi kom ner och de var ris och curry. Annars har de blivit hamburgar, pasta, strips, mos och korv, korv och potatis för dem.

Ja, nu ska jag inte skriva nått mer utan nästa rapport kommer när vi kommit hem igen.

SYNS SNART!

Sista dagen!

Ja, då var de sista dagen. Och vad tror ni? De REGNAR, har aldrig i hela mitt liv sett så mycket regn. Hade de inte varit för att de är just sista dagen hade de bara varit skönt, men nu hade man ju velat fått njuta av solen en sista dag. Men solen skiner kanske hemma, och trots att de regnar här så är de ju varmt. Nä, nu ska jag gå och packa ihop lite och med lite tur så kanske de slutar snart. Även fast de var en tjej som sa ner i hotellet att de skulle regna så här i tre dagar.

Snart hemma!

Ja, då var de bara ikväll och imorgon kvar av denna underbara semsester. En semester som verkligen har varit värd varenda öre. Fast samtidigt känns de faktiskt skönt att vi snart är hemma i vardagen. För är det inte så att de är underbart just av den anledningen att de är nått nytt och inte bara vardag hela tiden? och två veckor är alldeles lagomt. Så känner i alla fall jag.

Nu kommer man hem med nyladdade batterier. Hemma väntar Ellas rum på att jag ska tapesera och göra ordning åt henne. Skola har man ju oxå, Ella ska börja dagis, pojkarna ska tillbaka efter 2 månaders lov, och Micke ska jobba. Låter ju väldigt skoj, eller hur?
Och så måste jag fara ner till Sundsvall och umgås lite där nere. Var så länge sedan nu. Måste snusa Seb och våldgästa Sara gumman. För gud vad jag saknar den skit jäntan. ;-) Vi som brukar snacka minst en gång om dagen åt minstånde, har ju inte pratat nått alls med varanda på två veckor. Jo, förresten vi snackade lite på Msn första dagen vi var här. Men de duger inte, och snart fara ju hon till USA så de gäller att passa på innan hon sticker.

Ikväll blir de shopping och go middag på hotellets resturang. I morgon blir de poolen och packning. Har även lämnat in nästan alla tvätt på tvättning så den ska oxå hämtas. Så behändigt med tvättningen och billigt. För 8 kg tvätt betalar vi 320 bath vilket motsvar omkring 80 kr. Och då är tvätten viken och luktar gudomligt. Kan verkligen rekommenderas.

Så snart är friden slut där hemma, vi kommer HEM! :-D

Ny härlig dag!

Ja, ännu en dag i paradiset. Har presic kommit upp från poolen för att byta om för att gå och äta Lunch. Undra vad man ska äta för gott idag? I kväll blir de lite shopping, då V och gänget kommer över hit till Kata för att handla lite innan dem far hem, dem far ju ett par dagar innan oss. Fast de mesta av shopping ska få vänta till Onsdag eller Tordsdag, då vi ska fara iväg med en kompis till Micke som bor här ner och hans fru. Borde vara lite lättare att få bra priser med en som är van och vet vilka  priser som är rimliga. Inte för att de är särskilt dyrt annars heller, skulle få köpa två par super snygga jeans åt grabbarna för 120 kr. Men då vart Mia snål och köpt dem inte. Man blir lite penga blind, och tyvärr åt båda hållen är jag rädd för. Tänk gå tillbaka i kväll och kolla om jeansen finns kvar. För 60 kr är ju inte mycket för ett par Jeans. 

Nä, nu ropar gubben, dax att gå och äta.  

Utsikt och lite annat!

Ja, då sitter man här igen. Ute på balkongen, men nu är de kväll eller rättare sagt snart natt. Kl är väl omkring 23 här. Jag sitter och njuter av tystnaden och den underbara utsikten. De enda sällskapet jag har är en slö ödla som sover här på väggen brevid mig. Rätt söt faktiskt!  Micke sitter inne och tittar på nån film och barnen sover gott i sina sängar.

Idag har vi bara varit här på hotellet och poolen. Den enda utflykten vi har gjort är när vi gick och åt lunch i en resturang som ligger en bit från hotellet. Snacka om att det har varit lata dagar med en massa go mat under den tiden vi varit här. Men de skiter jag i,just nu, får ta itur med de när jag kommer hem. Kan lova att man minst gått upp 1-2 kg under dessa veckorna men men vad gör de då livet är härligt. :-D

I morgon bär av till stranden igen, hoppas bara de är mindre maneter där då. Då blir de Solfaktor 50 för sist vi var där brände jag mig "lite" på baksidan av benen körde då med 30. Inte så skönt, kan jag lova!

Nä, nu ska jag springa in och hämta kameran och knäppa ett kort på min underbara utsikt så ni får dela den med mig.

Vist ser de rätt fint ut?

Lugn och ro!

Ja, vad är de går den att köpa nånstanns??? Här är de full rulle hela dagarna. Dem två sista dagarna har barnen varit sjövilda. De är en pina att gå ut och äta med dem, då dem inte sitter still och äter nästan inget, dem lyssnar aldrig på vad man säger och dem hittar på en massa bus hela tiden.  Kanske är de värmen som gör de eller så börjar dem bli less och vill och åka hem. Fast de har jag svårt att tro, men men man vet aldrig.

Igår var vi ner på stranden i Kata Noi men de vart inte så mycket badande, då de var massor med maneter i vattnet. Micke och pojkarna fångade ett par stycken och grävde ner dem sedan i sanden. Snällt va?  Hade de inte varit för maneterna så är de en toppen fin strand. Vi åt sedan  Lunch buffe ner vid standen. Väldigt gott och grabbarna sköte sig hyftsat. Efter de vart de en tuk tuk hem på hotellet. Barnen åt en pizza på rummet och sedan vart de en promenad på "byn". Under promenaden somnade dem alla tre i vagnarna och Micke och jag fick äta Middag i lugn och ro, för första gången sedan vi kom hit. De vart även en liten drink. Smakade riktigt gott, oh gud vad skönt de var!

Nä, nu ropar Ella innefrån hotelrummet så jag måste sluta. Sitter just nu på Balkongen och skriver i min ensamhet. :-D

Lite kort från Thailand

Snart har en vecka gått och jag gruvar mig redan för att fara hem. Inte vill jag hem till snön och kylan. Älskar värme och sol!  Fast iofs så finns de ju några personer som jag saknar otroligt mycket. Ni vet säkert vilka ni är. :-D
Här är ett litet smakprov på våran första vecka.




 

THAILAND

Japp, nu sitter man i thailand och livet är sååååå härligt. Trevligt folk, härligt väder, underbar goo mat och billig shopping , kan de bli bättre? Nä, inte om du frågar mig i alla fall. Barnen stor trivs här och är som små sjödjur i vattnet. Nästa lite för vilda. Så de gäller att passa varje mikrosek. På dagarna är de väl omkring 30-35 grader och i vattnet omkring 28.

Att ta sig hitt var då en helt annan sak. Tre över trötta uppspelta barn på ett flygplan är inget jag rekommenderar. Men men nu är vi här och jag är hundra på att hem resan bara kan gå bättre. :-D

Kram på er alla hemma i kalla Sverige.


RSS 2.0