Första jobbar helgen...

är avklarad, och de är strax dags för Mia att gå och lägger sig. Varit en intersiv helg med mycket spring. V frågade mig till och med om jag var sjuk när vi var ut och gick. Hon ansåg att mina ögon var röööööda. Kanske kan bli så efter två nätter med ca 6-7 timmar sömn sammanlagt. Men måste säga att de trots allt inte känns så illa, utan jag känner mig rätt energisk.:) Tror minsann jag hittat rätt yrke, för även om stressen är hemsk så älskar jag mina arbetsuppgifter och arbetskamraterna gör de inte sämre. :)

Natti natt

Livets goda <3

Går segt...

Verkar segt de här med att ändra vanorna. Går inte alls som jag tänkt... :( Men små steg i rätt riktning får väl vara bra nog.

I måndags gjorde jag första dagen om sjuksköterska, de som slog mig när jag gick där i korridorerna var att trots att allt kändes så bekant så var de ändå med en helt annan känsla som infann sig när jag satt på mig dem vita kläderna. Kan inte direkt beskriva den men annorlunda var den. Nu har jag gjort två pass och mkt lär jag mig, är så tacksam för att jag har 3-4 veckor inskolning, de behövs!!!
Nu ska jag göra ett ryck här hemma. Är ledig tre dagar nu så de gäller att passa på att tvätta undan osv för sedan jobbar jag myyyyycket två veckor framöver.

Ny framtid nya vanor...

Idag har jag bestämt mig, nu är de dags att ta tag i detta med maten och träningen. Nya tider kommer och jag tänker varför inte ta vara på tillfället och börja ta hand om sig själv. För hur som helst vill jag hålla mig frisk och kry och att vara en god förebild för barnen. Träningen funkar de bra med, de är inte så att jag behöver träna mer utan kanske lägga upp en liten plan bara. Måste hitta rutiner som funkar till mitt nya jobb och familjen bättre. Maten där har jag däremot mer utmaning med, har inte tänkt gå på någon diet utan mer tänka på hur mkt och hur ofta jag ska äta. 5-6 mål om dagen för att hålla blodsockret i schakt och behålla energi över hela dagen! Vilket låter lättare än vad de är. Idags läget äter jag en bra dag 3 mål men oftas bara två och då blir de alldeles för mkt *skäms*

Har till och med knäppt kort på magen för att ha en före och efter bild som jag tänker lägga upp här, bättre motivation kan jag då inte komma på. Så heja heja på mig nu kör jag!!!

Examen!!

 
 
Då var de sista gjort i skolan och examen är ett faktum. Tre år har gått med massa underbara minnen och en hel del slit. Men nu är jag sjuksköterska och en ny framtid står vid dörren
. På måndag börjar jag jobba och de är med en knepig känsla i magen jag börjar. Känner mig stolt att jag fixat de här, men samtidigt livrädd, räcker mina kunskaper för att göra detta jobb. Ansvaret är inget att leka med direkt och avd jag ska jobba på är inte direkt känd för att var lugn och harmonisk, utan tvärtom fullfart dygnet runt! Men de ska nog gå bra ändå, för en sak är säkert personalen är underbar och är de hälften så stödjande som när jag var där på praktiken så klara jag detta. :)

Nä, nu måste hjälpa grabbarna att ta fram judo-dräkterna.

 
 

Inge galej!!!

Blev Inge galej för mig ikväll, vaknade med halsont i morse och feber igår kväll och bättre blev de inte när jag såg att termometern visade 23 minus. Men men jag tänker ändå ta vara på denna lördag, är just på väg till grannarna för lite kaffe och surr. När de gäller jobbet kan jag rapportera att jobbet är mitt, verkar som jag blir kvar på avd 15. Känns mkt bra men ändå väldig skrämmande då jag vet alldeles för väl hur hårt tryck de är på den avd, men för att lära sig nya saker finns ingen bättre avd. Så de gäller att fortsätta att kämpa på och hoppas att den värsta stressen lägger sig så småningom. Lönen är det dock inte klart med än, utan de får jag besked om på tisdag. Har dock inga förhoppningar men har gjort de jag kunnat. Så håll tummen att dem på landstinget kan för en gång skull överraska åt de positiva hållet. :)

Trevlig helg!!!

Nära nära...

Ja, nu är de bara en vecka kvar sedan kan man titulera sig som legitimerad sjuksköterska. Helt sjukt!!! Hade slut bedömningen på praktiken igår och de gick riktigt bra. Min handledare verkar vara nöjd med mig, de två saker hon tyckte jag skulle jobba med vara att inte vara så självkritiskt och att strukturera upp jobbet lite bättre. och delegera jobb till andra. Men i som sagt i övrigt var de nästan pinsamt att höra på alla lovord. I morgon får jag även besked om hur de blir med jobb och lön. Så nu är de ett par spännande och roliga dagar här framöver. Ska även till Frissan i morgon för att fixa de vild vuxna håret och shopping med bästa Ronja. Lördag bjuder på galej med klassen, de blir tre rätters på Oskar, som jag har en känsla kommer att följas av bus på stan med mina bästa klass kamrater. Livet leker!! :D

Träning går de bättre än förväntat med. Är så lycklig att jag har V som dra ut mig. Denna vecka har de blivit två rejäla skidturer 13-14kmx2 plus en springtur på en mil. Är så lycklig att mina sjukdomar det sista halvåret inte förstört min kondition helt, även om de skulle ha varit mkt intressant att sett hur de hade gått om jag hade fått varit frisk och kunnat tränat hela tiden. Men de är ingen mening att lägga ner någon energi på att fundera så på de, utan nu får jag vara glad att jag hyftsat hänger på V i alla fall. :D
Har lovat mig själv att de snart är dags att lägga lite energi på de här med kosten också, för som de ser ut just nu ser de inte bra ut på de planet. Äter alldeles fel. för sällan och alldeles för mycket när jag väl äter, SKÄRPNING behövs. Men just nu har jag inte ork eller motivation att ta itur med de, men snart snart hoppas jag den infinner sig.
 

Ha de gott.

Löneförhandling pg....

Var upp idag och pratade med personal ansvarig på sjukhuset. Dock kom vi inte längre än tidigare, dem erbjuder 22000 och jag vill ha 23000. Men hon skulle åter igen ta upp de med högsta hönsen och återkomma nästa vecka. Annars verkar de bli på en av vårdavdelningarna jag kommer att få äran att jobba, dock vet jag inte vilken. Fick iofs önska men sedan vet man inte vart man blir placerad ändå.  Bara att ha lite tålamod och vänta till nästa vecka, så håll tummarna för mig. :D 
 
 
Trevlig helg!
 

Sjuuuuukt skönt!

Idag fixade jag andra delen på den kliniska sluttentan, alltså den praktiska delen. :D nu är de "bara" slutbedömningen kvar och ett ynka seminarium. Håll dessutom tummarna för mig i morgon då jag ska upp och prata med personalansvarig.

Känns som om jag har lite flyyyyt nu :D

Underbart att bo i Norrland

Kvällen har bjudit på en helt underbar tur uppe i Gålsjö på skidorna. 13 km och jag lovar att man känner sig hyfsat nöjd i kroppen och inte tala om i sinnet. Att de kan vara så upplyftande att röra sig. Jag som tidigare verkligen hatat vinter har nu börjat sett dess fördelar oxå.

Natti natt
 

Happy new year!!!

Ja, då var 2013 här, ett år som jag har en stor känsla kommer att bjuda på många nya äventyr och erfarenheter. Detta är året jag tar examen, två hela veckor kvar nu, sedan är de dags att börja jobba. Som de ser ut idag så har jag blivit erbjuden en tjänst på sjukhuset, men inget är spikat, då vi inte är överens om lönen. Jag tycker de är tråkigt att med mina erfarenheter inom vården ska gå in med samma lön som en som aldrig tidigare har jobbat. Dessutom har jag de sista fyra somrarna jobbat på sjukhuset och tycker den tiden ska räknas på ett eller annat sätt. Jag ska upp till personal chefen den 4/1 för att se om vi kan komma överens. Men är hur glad som helst att jag fått detta erbjudandet, vet att det inte är en självklarhet idag att få ett jobb direkt efter skolan.

Gårdagen tillbringade vi hos V och C tillsammans med K med super god mat och massa skratt. .Hade de inte varit för min jävla galla så hade kvällen varit perfekt. Hade nog de värsta anfallet jag nånsin haft, som dessutom varade från kl 21 till kl 01, då jag for hem och tog mina tabletter och smärtan avtog på 20 min.:D Fattar inte varför man ska vara så dum tjurig.

Nä, nu ska jag ta ett ryck och försöka städa upp lite här hemma.

Ha det gott och låt 2013 bli det bästa året hittillls. :)
 
 


RSS 2.0