Torsdag, en dag kvar!

Japp, då var de sista dagen hemma innan vi far. Idag har vi inte gjort nått annat än att städa och packa. Sov inte heller så där super bra i natt så känner mig väldigt seg. Förhoppningsvis så somnar jag gott ikväll istället. Helst då vi far hemifrån vid 7 tiden i morgon bitti. Nä, nu ska jag gå och göra tjockpannkaka! Grabbarna har beställt så då får de bli så.

BILDER!



Ella nyvaken efter en tupplur i vagnen ute!





*Gladast*




Leo och Wille bygger garaget!




Ella hjälper till!




Så här kan man oxå se på TV




Wille fixar håret efter badet i går kväll!

Två dagar kvar...

Sedan bär de av till sol och värme. Härligt härligt!

Både idag och igår har jag försökt tagit de värsta här hemma så man slipper börja med de när man kommer hem. All tvätt är snart tvättad, en maskin kvar, de är dammsugat och dammtorkat på övervåningen, nybäddat i alla sängar. Hyftsats ihop plockat på barnens rum! Var i alla fall igår kväll. Har lite kvar ner, måste ta och dammtorka inne i vardagsrummet, och sedan tänkte jag ta och torka av alla golv, men tror jag väntar tills i morgon kväll och gör de. Så hinner vi inte skita ner dem igen. :-D

Idag har även jag och barnen hunnit med en promenad, Ella har tappat alla sina tutar och utan dem kan man inte lägga henne. Så vi gå en sväng så hon fick somna i vagnen. Pojkarna fick åka snowracer efter och gissa om de vart tungt att dra en vagn plus dem. Helst då man fick gå på sida där de inte var riktigt plogat. 
Nu står pojkarna och bygger ett garage i Lego som Leo ska ha till sin traktor. Ella vill gärna hjälpa till hon med, men de är mindre populärt hos grabbarna. 

Nä, nu måste jag fortsätta städa, eller rättare sagt börja om igen. Fattar inte hur barn kan stöka ner sååååå  mycket på så kort tid.   

Lite bilder från idag och igår kommer senare.

Lite nya bilder från igår!

   
  

Ny dag!

Ja, då var de Söndag igen, dagarna springer fram och nu är de bara mån, tis ons och tors kvar sedan far vi. Känns rätt bra!
Idag händer de inte mycket här hemma tyvärr, är så sugen på att hitta på nått men kan inte komma på vad. Tror iofs inte att Micke är så sugen på att gör nått. Han är lite seg idag. Han var ut på "stan" med grabbarna igår kväll. Kom inte hem förrän halv 4. Fast han får iofs skylla sig själv, eller hur??? Vi ska väl inte behöva lida för de ;-)

Medans Micke var ute så hade jag och barnen världens mys kväll igår. Med en massa Gotta och mys i Soffan. *Underbart* Leo gick inte och la sig förrän kl, var 22.30. Han sa att han kunde ju inte lämna mig ensam. Sötnosen min, tänker på mamma han.

Nä, nu ska jag gå och titta vad barnen gör, tror dem sitter och spelar Wii.


 

NERVÖS!!!!

Ja, de är ordet. Satt igår och kollade lite  på hur de såg ut på Sjuksköterskeutbildningen, vad de krävdes att komma in denna vår terminen-09. Och till min stora överaskning så hade de bara krävdes lite mer än 11,5. Vilket jag så klart har mer än plus att de fortfarande fanns platser kvar??????? Verkar mycket mysko tycker jag, så jag vet fortfarande inte om jag missförstått de hela. Men jag tog i alla fall och skicka in en sen anmälan. Har även varit och hämtat dem sista betygen på skolan idag och postat i  väg alla mina betyg. Så nu är de bara att vänta och se... Tänk om jag kommer in!!! Vad gör jag då? För Skolan är ju ner i Sundsvall. Kommer jag att klara mig utan barnen ett par dagar i veckan, eller kan man pendla? Undra hur studierna är upplagda? Vad säger dem om min Thailandsresa? Ja, mycket funderingar i huvudet just nu. Men de skulle ju va sååå skönt om jag fick börja nu, istället för att läsa detta meningslösa som jag läser nu, även om de är intressant så blir jag ju inget mer än de jag redan är.

Anna, du borde ju vet svaren på några av mina frågor???  

Fast egentligen varför oroa jag mig, de kommer säkert inte att bli nått, i alla fall inte nu.

Nä, nu ska jag gå och städa lite.




 

Mycket bättre!

Idag är ryggen mycket bättre. Känner mig bara lite stel. Så idag blir att fixa lite med skolan. 
Till morgon har vi hunnit med att dragit av golven både med sop osh torkat. Lite segt att städa nu när jag inte har någon dammsugare. Den brann upp för två veckor sedan. Micke skulle in och kolla järnhandel om dem hade någon där. Själv hade jag tänkt att vi kunde köpa nån billig ner i Sundsvall, men sån är inte Micke de ska var riktiga grejer, plus att han tycker att man ska gynna hembygden. Och då blir de ju så. :-D

Nä, nu ska jag sätta mig en stund och skriva lite med Leo. Han vill lära sig att skriva sitt namn och han är faktiskt jätte duktigt. De är så roligt att se att han är intresserad.  

Ont Ont!!!

Aj, säger jag bara. Tror jag fått ryggskott för jag har så fruktansvärt ont i ryggen. Har precis lovat mig själv att detta är de sista jag ska sitta vid datorn idag. Tror att de kommer från när jag sitter vid den tyvärr. Hoppas de går över FORT, för inte har jag tid med detta.

Måndag eller är de tisdag?

Dagarna går och jag har verkligen ingen koll alls vilken dag de är. Tror att de är Måndag idag men hundra är jag inte?
Idag har man vi inte gjort så mycket jag och barnen. Bara varit hemma och tagit det lungt.  Jag passade på att skriva klart en till uppgift på utvecklingstörningen idag, medans Ella sov, men annars hinner man inte så mycket nu när dem är hemma alla tre. I morgon är de skola som gäller och religion lektion. Ska bli spännade att de vad man får för klasskamrater och se hur lektionerna kommer att vara uppbyggd.

Vi passade även på att gå ut en sväng efter lunch, barnen skulle skota gården. Och som dem sprang fram o tillbaka med varsin sop. *Sötisarna* Ella hon satt bara på sparken och tyckte att mamma skulle köra henne.

Tror även Leo ska få klippa sig i morgon. Micke fick ringa V förrut idag för en akut tid. Jag hade tänkt att Leo skulle få spar ut håret lite, men i idag gick de bara inte länge, de ser ut som han har en hjälm av hår på huvudet. Och jag tror inte heller att de blir så härligt i Thailand med allt detta hår. Så förhopppningsvis så har V kvar tid vid 11 i morgon, så han får klippa sig. V ska ju oxå fara till Thailand men dem fara två dagar före oss, så de är ju inte så mycket tid att spela på för att få en annan tid heller. Plus att jag vet ju hur mycket V har att göra. I värsta fall får jag ta Leo till en annan frissa, men V är ju bäst så jag hoppas ju på henne, plus att de känns trygg när Leo känner henne. :-D

Själv skulle jag oxå behöva klippa mig och färga utväxten, men de får vänta. Färga kanske jag gör innan vi far, men de kan jag ju göra själv. Tror inte jag klippt mig sedan Maj i fjol. Och med mitt långa hår och alla färgningar så är jag just nu i stort behov av en rejäl klippning.

Annars funderar jag på om det är nått jag glömt som man bör ha med sig till barn när vi far. Jag har inskaffat, vätskeersättning, alvedon, solskydd, badblöjor till Ella, blöjor och välling. Men de känns som om  de är nått mer man skulle haft med sig? Kom gärna med tips om ni kommer på nått jag glömt?

Ska de äntligen bli bättre!

Ja, då har man varit hos doktorn och hon tyckte som jag hade testat allt så tyckte hon att de var dax att pröva sista utvägen nu, roaccutan. Vilket är ett jätte stark läkemedel som gör att jag absolut inte får skaffa några fler barn på ett år. Vilket jag inte heller hade tänk.  Kuren ska jag äta i ett halvår och jag börjar när vi kommer hem från Thailand om mina levervärden är okej. Känns skönt att de faktiskt finns en chans att jag nu bli av med detta skit. Inget skulle göra mig gladare i alla fall. För även om dem värsta besvären sker tre gånger per år i snitt så är dem så jävla jobbiga dessa veckor man tappar liksom viljan att göra nånting alls.  Men nu finns de ju en chans att man aldrig behöver uppleva detta igen. :-D

Annars har jag och Ella varit ensam hela dagen idag och bara myst. Har iofs suttit en stund med skolan medans lillsessan tog sin tupplur. Nu hade jag tänkt slänga på oss lite kläder och gå en sväng innan de blir mörkt. Börjar få lite panik, när jag ser att ALLA jag känner lever så hälsosamma liv och tränar.  Inte kan väl jag vara sämre? Nä, ärligt talat så blir jag sååå jävla inspirerad av Sara. Hon är så jävla duktig och stark. Önskade att jag kunde ha hälften av hennes vilja och självdisiplin. Men de kanske kommer.


Måndag!

Japp då var man på G igen då! idag har man suttit med skola igen känns nästan som man inte haft nått jullov. Har idag hunnit med nästan två uppgifter, en i utvecklingstörningen och en i barn och ungdomssjukvården.  Trots att jag gjort dessa känner jag ändå att de gäller att man förljer sin plan nu. Känns som om jag annars ganska lätt kommer sitta dem sista veckorna med tusen uppgifter som jag inte kommer hinna göra klart. Så nu är de självdisiplin som gäller.
Hade ju tänkt läsa religionen på distans med, men fick idag vet att de var inte möjligt. Känns både bra och dåligt. Bra för då kommer man iväg och träffar lite folk tvådagar i veckan, de dåliga är att Ella har ju ingen dagis förrän 17 feb. Iofs så är de så jag själv har valt de, men då vist jag ju inte detta. Ja, ja så kan de bli ibland men vi får lösa de på nått vis. Brukar ju alltid fixa sig. :-)

Idag har vi även hunnit med och varit ute en sväng. Pojkarna åkte lite snowracer, skoter och låsades köra pappas grävare. Ella gick mest bara omkring och kikade på allt. Märks på henne att vi inte varit ute så mycket denna vinter. Men nu när vädret är lite mildare, eller rättare sagt mycket mildare kan man ju vara ute. De är ju så skönt! 

I morgon ska grabbarna på dagis för första gången detta år. Leo längtar men Wille säger hela tiden att han ska vara hemma. -Pappa kan vara med oss, säger han. *Sötis* Jag ska fara till Sollefteå ennsväng så de är därför dem måste till dagis.  Ska till Dr kl 9.50. *äntligen* en tid som jag väntat på i tre månader. Ska på Hud, för min besvärliga hud, och förhoppningsvis kan dem hitta nått som hjälper nu. För nu har jag provat de mesta men inget verkar göra nån större skillnad. Den enda gången de varit riktigt bra och länge var efter jag fått Ella och jag just satt in sprialen. Då jag inte hade nån mens. Men så fort den kom tillbaka började besvären igen. De är inte så att jag har besvär jämt men när de väl kommer så kommer riktigt. Inte alls roligt. Tror nästan de beror på mina hormoner men vi får väl se vad som sägs i morgon.

Nä, nu ska jag gå och laga lite mat, Idag blir de spagetti poch köttfärssås.

På måndag börjar skolan igen...

Idag fick jag papperna, på måndag börjar jag skolan igen. Känns faktiskt riktigt skoj, även om jag inte skulle haft nått i mot att få börja på högskolan nu i stället för att åter läsa på komvux. Men men vad ska man göra de visade ju sig att jag även måste ha relgion vilket jag inte hade läst. Så 50 ynka poäng var det de fall på. Men jag har ändå tänkt läsa på heltid denna termin. Har länge velat läsa barn och ungdomssjukvård, så nu slog jag till. Ville även läsa upp betygen i Sjukvården men de fick jag dessvärre inte då jag redan har betyg i de ämnet. Så de blev utvecklingsstörning/funktionshinder i stället. Och efter att kollat in studievägledningen så känns de helt okej.
Efter denna termin är jag nog en av dem mest utbildade undersköterskorna i landet ;-) Har då läst sjukvård, psykiatri, barn och ungdomssjukvård och utvecklingstörning och funktionshinder.  Men inte ska man tro att man får nått jobb för de, nä de blir bara att fortsätta att skolan till höstan men då förhoppningsvis på högskola. Vet inte riktigt vad jag ska läsa beror lite på vad jag kommer in på och vad som känns rätt då. Hade tänkt söka sjuksyster och socinomutbildningen och kanske nått mer.  För vist kan man göra så?

Nä, nu försvann Ella hur siktet så jag måste springa....... Skriver säkert mer sedan.

Ny film på Ella!




Kan man va sötare? Jag tror inte de i alla fall. ;-)

Mama Mia med mera...

Ja, då var de ett nytt år 2009. Undra hur länge de tar innan man vänjer sig med de. Skickade en stunds in FP på försäkringskassan, och just när jag ska godkänna ser jag ju att jag skrivit 2008, de var bara att börja om. :-)
Annars är allt rätt lugnt här hemma. Micke har nu gjort klart sin Merca, den vart riktigt fin. Nästan lite synd att han ska ha den som slit och släng bil mellan hem och jobb. Bilder kommer sedan, jag har tyvärr tappat laddaren till Kameran och batteriet är slut. Fattar inte vart den tagit vägen????

Nedräkningen har nu riktigt börjat inför resan, fick idag ett mail att nu kan man börja handla på taxfreen. Var in och tittade en sväng, och helt ärligt skulle jag nog kunna handla hur mycket som helst. Men tror faktiskt inte jag ska köpa nått. Eller förresten jo en sak ska jag passa på att köpa, clinques ansiks rengörings serie. Några hundringar lär man ju kunna spara istället för att köpa den i en vanlig affär.

Måste även berätta om min Underbara lilla tös. Hon ÄLSKAR filmen Mama Mia och särskilt delen då dem sjunger lay all your love on me. Varenda gång hon få se den, skinner hon upp som en sol, börjar dansa och ibland sjunger hon till och med med. Hon är bara för SÖT! En annan sak Ella har börjat med är att hon älskar att prata i telefon. Och gissa om hon pratar. Fast tyvärr är de nog ingen annan än hon som förstår vad som säga. Har en film på den, få se om jag kan få in den.
                                   
      



Leo och Wille är nu ledig från dagis och jag tror faktiskt dem ska få vara hemma hela månaden, förutom en dag nästa vecka då jag ska på sjukhuset och sedan måste jag kanske in på skolan någon dag. Men vi få se, så länge dem vill vara hemma får dem de.

Och för alla som inte viste de redan så är jag KNÄPP, Ja, inte är jag normal tjej i alla fall. Gissa vad jag gjorde i natt? Klev upp kl. 1.30 för att titta på Junior  VM Hockey finalen. Jag har alltid varit intresserad av sport av alla sorter, men har dem senaste åren inte kunnat följa med på de sätt jag velat alla gånger. Men under VM, OS och så sitter jag klistrat om de finns svenskar med. Och då särskilt Hockey och friidrott men jag ser även Skidor, skidskytte och Fotboll och Handboll.
Matchen i natt gick tyvärr inte så jätte bra i svenska ögon. Kanada vann även om visa domslut kunde disskuteras så var de endå ett värdigt kanada som vann guldet. 

  


RSS 2.0