Ledig!

Japp, då är man ledig igen efter 5 hela nätter. Känns rätt härligt. Nu hoppas jag bara att de underbara vädret fortsätter så jag oxå får en chans att njuta av de. Annars har de inte hänt mycket här. Förrutom att Leo gubben har klämt lillfingret i dörren, så hela nagel rök. Som tur var bröt han det inte. Så nu går han omplåstrat och med fingret i vädret. Han kom på sjäv att har man fingret högt, gör de mindre dumt. Jag säger bara en sak barn är då verkligen inte dumma. :-D

Nu är jag ledig fram till måndag kväll och den tiden ska jag verkligen ta redan på, ska vara ute så mycket som möjligt med barnen och njuta av dem och vädret. Onsdag ska vi fara och bada med R & T. Picknick på "playan" hade jag tänkt. Däremot vet jag inte vilken playa de blir, nått förslag? Vart är de bäst, tanken på barnen? 
Fredag tro jag att de blir en sväng på gatufesten för min del. Gubben var ut helgen som var, så då tycker jag att de är min tur. :-D

Nä,nu måste jag nog försöka sova några timmar innan barnen vaknar. De är inte altid så lätt att vända tillbaka dygnet när man jobbat så många nätter. 


Många dagar, ett kort inlägg!

Idag har jag och barnen tillbringat dagen i Sundsvall. Var ner för att köpa ett lock till poolen och en ny dammsugare. Och då passade jag så klart på att hälsa på Mamma och Pappa. Även Sofie och Linus kom dit och jag kidnappade med mig Sara. Hos Mamma vart de grillning och MYCKET mat. :-) Kan de bli bättre? :-)

Helgen som var blev en lång helg med mycket mys och skoj. Som iofs tog ut sin rätt, blev så trött och slut på midsommardagen att vi trots planer att stanna uppe i stugan ändå for hem. Men inte förrän efter att fått en härlig dag där uppe. Resterande delen av helgen fylldes med Trav på torsdag, Midsommarafton ute i norrfällsviken hos M. Blev en lugn och härlig dag, tillsammans med familjen och några vänner. *underbart*
 
I morgon väntar de Jobb och utvecklingsamtal på Dagis. Ska bli spännade att höra vad dem säger om mina underbara troll.
Glömde ju fick ju även träffa Sebben, idag Mosters lillklimp har verkligen blivit stor. -Sara,kläderna är för nästa sommar. :-)

Midsommarafton


       
                                                       



Midsommardagen


          
                                                  

Från idag


       
     

Kort inlägg!

Hade skrivit ett låååångt inlägg men då jag skulle posta de försvann allt. Så nu blir det bara detta. Här är allt som vanligt inga stora nyheter eller så. Utan vardagen tickar på i vanlig ordning. Jag är nu ledig fram till tisdag nästa vecka.
 
Helgen som var en härlig blandning av fest och Jobb. Var på stadsfesten på Fredag och hade super skoj. Lördag, söndag och måndag var de jobb. Kan säga att de varit en mycket intressant jobb-helg. Finns verkligen mycket konstiga människor.

Idag har jag och barnen varit ensam hela dagen, då Micke behövde jobba över. Medans han jobbade passade vi på att klippa gräset. Undra om Micke kommer blir överaskad när han kommer hem? Jag som tjatat på honom i en vecka att vi måste klippa gräset. Nu är de gjort och fint blev de. :-)  Får väl erkänna att de inte var så lätt, vi har så många buskar och träd på gräsmattan, och inte blev de lättare av att barnen skulle åka med. En sak är de väl om man är van och köra gräsklipparen, men de var kanske min andra gång.
Efter klippningen for vi iväg och köpte mat på Sylos. jag var helt enkelt för slut för att laga nått. Inte klagade barnen för de. :-)  Nu ligger dem nytvättade och nyklippta om fot och hand i sina sängar och susar gott! Själv ska jag försöka sätta mig och titta lite på tv. 


Envis 20 månaders jänta

Vi har precis kommit in från en välbehövlig promenad Ella och jag. Fast innan vi gick var jag fundersam om vi huvudtaget skulle komma iväg. Jag klädde av Ella när vi skulle äta, för att undvika köttfärs fläckar på hennes nya dress. Innan vi gick ut var jag tvungen att klä henne igen. De vill INTE Ella. Hon kan själv!!!!  Så fort jag hjälpte till slet hon av sig kläderna igen. Efter många om och men, fick hon själv på sig både byxor och sockar, tröjan fick jag till sist hjälpa henne med, då hon inte lyckades med dragkedjan. Undra hur denna jänta kommer att bli framtiden då hon är så tjurig och bestämd redan. För en sak är säkert så här var aldrig grabbsen.  Samtidigt måste jag oxå berömma henne, de är inte så lätt att klä sig sjäv och de kan hon även om de tar tid. :-) 

Nu ska jag och Ella ta och hoppa in i duschen, ska jobba i natt så de bäst att göra sig klar. De känns fortfarande jätte bra, trivs kanon. Önskar att man kunde få ett sånt jobb. Man får forsätta drömma för nått jobb finns tyvärr inte. :-( 

Trevlig kväll på er alla!



 

  Ella i nya dressen

 
  Ella klär sig


 

Vilken dag!

Riktigt skönt att de är kväll och barnen har kommit i säng, må jag säga! Regn hela dagen. Vilket har inneburit att vi har varit inne och hemma hela dagen. Och jag måste erkänna att dem som lyckas underhålla tre barnen mellan åldern 1.5 och 5 gör de riktigt bra. Vist, en kanske två kan jag underhålla men när dem inte vill eller ligger på samma nivå lek mässig är de svårt att få med dem alla tre. Dessutom har inte Micke varit hemma nått idag, då han är hos grannarna och gräver för jordvärme. Normala fall brukar barnen, i alla fall pojkarna vara med, men då vädret är som de är fick dem lov att vara hemma. Något som var otroligt opopulärt. Tror både Leo och Wille grinade en kvart innan jag kom på den smarta iden att vi skulle bygga ihop bilbanan dem fick i julklapp. 
Efter många om och men fick jag ihop den, med loop och allt. Bara för att snart bli varse om att  de inte går att köra igenom loopen utan att köra av. Så de vara bara att riva allt igen och försöka bygga ihop den utan. Vilket inte var de lättaste då den är gjord med loopen. Skam den som ger sig! Jag fixade de till slut. Till barnens stora förtjusning. Så efter de blev de lugnare i stugan. Tror dem satt i nästa två timmar och körde runt runt. Även Ella blev intresserad och ville vara med. 





Igår var jag till Sollefteå och shopade hittade inte så mycket men de blev ett par ljusblå leggingsjeans och en vit t-shirt med en zebra åt mig på kappahl. Fattar inte vad de var med storlekarna bara på jeansen. Fick lov att ta storlek 36 för att dem skulle sitta bra. Vilket så klart är en mycket liten storlek för mig, jag som normalt har 38-40, oftast 40. Men men inte för de har nån större betydelse. Snygga vad dem i alla fall. 
Sedan blev de bara kläder till Ella och ett par skor till fröken. Skona har jag gått och trånat efter ett bra tag, nu tog jag och slog till. Dem är såå söt.

Ellas inköp 
  

Mina inköp



Sov morgon

med stort S. Kvart i nio vaknade barnen. Fast trots detta var jag helt slut. Verkar som man bara bli tröttare och tröttar efter kl 7. För vaknar jag kring 7. 7.30 så känner jag mig regel pigg och utvilad.

Nu ska jag gå och fixa håret och kleta på mig lite smink, innan de är dax att fara med barnen på dagis. Efter "utbildningen" hade jag tänkt försökt ta en sväng på stan i Sollefteå, måste köpa ett nytt täckstift och ett solpuder. Tror jag glömde mina hos S i helgen. :-( Sedan kan man ju kanske hitta nått annat skoj oxå. :-)

De lutar även mot att de blir stadfesten till helgen. Egentligen skulle jag jobba fredag, lördag, Söndag, måndag. Men då en arbetskamrat ville gå på scotts på torsdagen så byte vi dagar. Så jag jobbar torsdag istället för fredag. Vilket passar mig perfekt. De är ju inte så ofta de är nått som händer i denna stad så de vore ju trevligt om man fick vara me på ett litet hörn i alla fall.

Hoppas ni alla får en fin dag! Kramar

Tyst

Alla sover förrutom lilla jag, som sitter och njuter av tystnaden och ensamheten för engång skulle. Annars är jag en människa som gärna vill ha människor runt omkring mig. Ikväll när Micke sa att han skulle lägga sig tidigt så vart jag nästan glad. Ibland behöver man få sitta och göra inget bara för sin egen skull. Och de har jag verkligen gjort ikväll. Sneglat lite på Tv och tittat lite på datorn och funderat på livet.

Vet i fan vad jag ska hitta på till hösten, för jag tror mer o mer att de är kört att komma in på Sjuksköterskeutbildninge. Och helst efter att Syon fått lov att plocka bort lite av mina gamla betyg. Tyvärr några som sänkte mitt snitt. Ligger nu bara på strax över 14 och de räcker tyvärr inte. Hade de varit 15 hade jag i alla fall haft en lite chans. Ska jag söka nått annat eller vänta till våren och hoppas på de bästa då istället? Isof hinner jag oxå göra Högskoleprovet innan våren, vilket ökar mina chanser ytligare att komma in. För en sak vet jag och de är att de inte finns nått jobb att få. Tiden får utvisa hur de blir, känner mig rätt maktlös just nu. Ska jag vara ärlig orkar jag inte tänka på de. JAG vill ju komma in på SSK utbildningen NUUUU.

En annan sak som orar mig nu är Leo. Han har klagat i flera dagar att han har ont i benen. Växtvärk har jag tänkt. Men i morse kunde han inte ens stå på benet, alltså de ena, så ont hade han. Då dagen gick blev benet bättre och de varit förrän i kväll han klagade igen. Få se hur de är i morgon. Har han lika ont då får jag ringa barn i Sollefteå får dem kolla så de inte är någon inflammation eller nått. Han ska inte behöva ha så ont i alla fall.

Sitter just nu och njuter av en stor kopp te. Vilket jag säker kommer att få lida av i natt. De är ju så gott, jag kunde helt enkelt inte motstå.
I morgon är de utbildning igen, eller rättare sagt vi ska gå igenom lite lyftteknik och så. De har man ju gjort ett par gånger tidigare men jag känner att de är alltid bra att hålla sig uppdaterad och varm i kläderna. Dessutom är de roligt att träffa dem andra vikarierna. För de är ju nackdelen att jobba natt man är inte så många som jobbar. Nä, nu är koppen snart slut bäst jag hoppar in i duschen och ner i sängen. Så man är pigg och utvilad i morgon då trollen vaknar. Hoppas dem sover lika länge i morgon som idag. *håller tummen* 

Härliga söndag

Helgen är snart förbi igen, en helg som verkligen har varit kort då man jobbade natten mot lördag. Fast trots detta har vi hunnit med en massa skoj och mys. I går tog vi en tripp ner till Sundsvall för att åka på crusingen. Micke och barnen var ut och crusade medans jag var hos S.  Micke och gänget hade sedan hamnat på Alnö med några kompisar från Bollsta, även syrran och Linus hängde på. Lät som dem hade de jätte trevligt.
 


För en annan var kväll mindre lyckad, men men de är sånt som händer. Vi var på Daltons, och då S & A vart lite på Fyllet och resten av kvällen var fylld av ena problemet efter de andra som jag kände att jag inte kunde hjälpa till med. Men jag hoppas de löste sig till de bästa för er alla i alla fall!

Idag har vi varit hemma, söndagar har blivit lite av en mysdag här hemma. Inga måsten utan vi bara är.  *Underbart*
Nä, nu ska jag gå och umgås med gubben lite innan kudden väntar.

*KÄRLEK*




Höll på att glömma att berätta att Ella har två gånger ikväll tagit av sig blöjan SJÄLV och satt sig på pottan och kissa. *stolt*




 

Dagen som varit

har inte bjudit på mycket, då jag var uppe typ halva natten för att kunna sov idag på dagen. Vaknade kvart över tolv och satt mig då framför datorn och där vart jag sittande fram till kl 15 då jag skulle i väg med R. Vilket alltid är lika trevligt. Blev en middag på SYLOS och en sväng på dollar. Inte alla gånger de är så lätt att hitta på nått annat i lill byn. Fast SYLOS  och dollar är inte fy skam.

Nu sitter jag och väntar på att kl ska närma sig 20 så man få fara på jobbet. Har precis lagt Ella, som redan susar gott i sin säng här brevid. Men först tänkte jag lägga in lite kort på Ella och mig.  Men då mitt batteri till systemkameran ligger uppe hos C & V på laddning så är de kort från mobilen, så ni får ursäkta kvaliten.
Känner ändå att nått kort ska jag väl ändå få in. Tycker att bloggen blir såååå tråkigt utan kort.
 
  
      Jag idag


                        Bästa kortet vi fick ihop tillsammans, inte lätt när man ska vara två tillsammans utan fotograf.


Veckan går...

dagarna går sååå fort. I morgon är de Tordag igen och jobb. Ska faktiskt bli riktigt skoj. Känner faktiskt att de är riktigt roligt att gå till jobbet. Känner att de händer lite mer på ett sjukhus, plus att de är mycket mer för mig att lära. Något som passar mig kanon.

Idag har vi varit inne nästan hela dagen och donat på. Hade lovat barnen förra veckan att vi skulle baka och idag blev de bakning på hög nivå. 140 st bullar lyckades vi knåda ihop.
Efter bakningen blev de städning av hela nedervåning då de var mjöl precis överallt. Så kan de gå om man har tre troll som vill hjälpa till. :-)

Nä, nu kom gubben hem, bäst jag börjar med maten.

Helgen är över men ledigheten fortsätter...

Helgen har varit underbar och fylld med en massa skoj och mys. Fredagen minns jag faktiskt inte vad vi gjorde var nog bara hemma och njöt av trollen och donade på gården.
Lördags var vi upp till Sollefteå både på dagen och kvällen, då de var den årliga crusingen. Fast då de var sååååå het vart de ingen lång stund vi var uppe på dagen, de vart helt enkelt för varmt för barnen.
Medans vi var där uppe passade även jag och Ella och ta en liten shopping runda. Vart ett par nya byxor och ett Linne.
Sedan bara de hemöver där Min mamma och pappa väntade på oss. Dem skulle passa barnen på kvällen då skulle ut på crusingen. Först var vi till Molin på förfest, och som alltid har man roligast där. Uppe Sollefteå var de tok för mycket bilar och så att crusa var helt omöjligt. Tror vi var hemma vid 2 vilket är ovanligt tidigt för att vara oss. 

För Mamma och Pappa hade de gått kanon, och pappa var så mallig för Ella hade varit med honom hela kvällen. 
Dessutom fick jag jätte sov morgon på söndag, då Ella sov till kl 9. *härligt*  Mamma och pappa tog grabbarna. De som var de bäst var att jag inte ens kände av att jag varit ut kvällen innan. 

I går var de morsdag och de firade vi genom att vara tillsammans hela familjen, hela dagen. Vilket är mycket ovanligt här hemma, och ni som känner Micke vet vad jag menar. Han är i regel alltid nått "jobb" att göra.  Även om de visa dagar är nått mindre. Fick även en jätte bukett med Maskroser som barnen plockat ute på gräsmattan själv. *kärlek*
Igår tog vi även fram poolen. Barnen vart så klart som vild djur. Dem hoppas, simmade och dök, Lill Ella var nästan värst. Hon är lite för orädd, fick plocka upp henne 2 gånger då hon hamnat under vattnet. Och de trots att de var lite vatten. Inte vart hon rädd för de, utan hon  vart bara arg då man sa att nu får du komma upp. 

Pojkarna har även idag hunnit med ett dopp, men har precis klivit upp då de vart kallt. Synd att vädret inte är lika bra idag. Men vi är ändå ute och njuter av solstrålarna.

Denna vecka börjar jag jobba på riktigt, två nätter, tordag och fredag. Satt igår och kollade in schemat och de känns riktigt lyxigt. Har så mycket ledighet. I alla fall som de ser ut just nu. De enda som är lite tråkigt nu i juni är att jag jobbar nästan bara helger. Så jag och gubben har inte så mycket ledigt tillsammans. Men men barnen slipper i alla fall dagis. :-D Tror dem skulle behöva gå ungefär 10 dagar på hela sommaren.

Nä, nu ska jag gå in och göra lite lunch åt barnen.


RSS 2.0