Första advent och underbar helg.

Vilken perfekt helg detta har varit. Fredagen bjöd på hemma mys med Idol så klart.

Igår var en full späckad dag, Maria, jag och Ella drog till sundsvall för lite julklappsköp. Och gisses vad mycket folk de var. Tro vi snurrade runt på Parkeringen i 30 min innan vi hittade en lucka att parkera på. Väl inne på Birsta var de bättre, men vilka köer de var i visa affärer. Hittade i alla fall en massa fina och bra julklappar, så nu är de nästan klart. Vilket känns så skönt. Efter att ha gått hela dagen på birsta gick vi ner till resturangerna för att få lite mat i magen innan hemfärd. Måste berömma min dotter, hon är sååå duktigt. Nu har hon varit utan blöja i tre veckor ungefär, vist de har hänt några olyckor. Men inte alls många. Och igår var jag i valet och kvalet om jag skulle sätta på henne en blöja innan vi for. Men beslutade för att inte göra de. Kändes inte bra nu när hon är så duktig. Däremot packade jag med lite ombyten. Dem ligger dock kvar i min väska. För de gick hur bra som helst. De enda man måste tänka på är ATT man GÅR med henne när man är borta, då hon inte säger till. På hemma plan går hon själv och sätter sig, och ropar när hon är klar. Vilket så klart kan ställa till de då hon inte vet vad toan är och när hon inte kan gå själv som i situationer som i går. Men med underbara vänner som jag har, så gick de super bra. Tack Sara! :-)

Maria och jag hade bestämt att vi sedan skulle ut i kramfors på kväll och så blev de. Jag hade super skoj, trots att de inte alls var mycket folk alls på gladan. På mig hade jag en klänning som jag köpte på BikBok men dragkedjan gick inte att dra upp. Så jag fick den med rabatt. Och tack vare min underbara karl så kunde jag ha den igår. De finns verkligen inget som min karl inte kan. *Stolt* :-)

Idag blir de mys hela dagen. Tror faktiskt att jag ska gå ut i snön nu och busa med barnen.

Ha de gott och trevlig första advent på er alla.

Näsblod och åter näsblod

Stackars lilla Leo, de började igår kväll vid 21 då första näsblod kom. Och inte är de lite han blöder, var nästan på väg att fara med honom till DR på en gång. Men efter ett tag slutade de. För att  bara en kvart senare börja igen. Och så fortsatte de säkert fram till 23. Då han somnade. Och då trodde jag att nu är de över. Men men vad fel jag hade kl. 01.00 vaknade han igen och sammavisa igen. Efter de blev de lungt och han sov hela natten. Så han fick fara till dagis i morse som planerat, men vid 11 kom han hem igen. Och samma visa. Och så mycket som han har blödit plus att han nu börjar bli blek så får han fara på besök hos Dr på eftermiddagen.  
Jag hoppas och tror att de inte är nått allvarligt. Men skulle aldrig förlåta mig själv om jag inte kollade upp de. Detta med näsblod finns i Mickes släkt, både Tommy och Anita har haft problem med näsblod när dem varit yngre.
Liter bilder från igår. Även på en nedblodad Leo.

       

Bowling och en massa funderingar

Ja, då var även denna dag snart slut. Dagarna går bara fortare och fortare. Gillar inte alls detta.

Dagen som har varit har i alla fall varit trevlig. Gick över förväntan att bowla. Vist de var lite stökigt innan vi hade kommit fram till banorna. Men sedan skötte allihop sig exemplariskt. Väntade på sin tur och hejade på varandra. Vi "vuxna" spelade på en bana och Leo, Wilmer och Wille på en. Även Ella fick testa nått kast. Vilket slutade med att bollen stannade mitt på banan. Hon hade helt enkelt inte kraften. Vilket iofs inte är så förvånade. De löst i alla fall Store bror Leo med att ta sitt klot och knuffade till bollen så den for ner dit den skulle. Efter bowling blev de Korv och dricka på korvkiosken. Vilket så klart oxå uppskattades. En härlig dag, och nästa gång tror jag även att vi tar med gubbarna. Eller vad säger du om de Maria? :-) blev dessvärre inga kort, då jag var så stressad när vi skulle åka så jag glömde kameran. :-(

 Ett kort som Maria tog med sin mobil kan jag i alla fall bjuda på






Mina funderingar som jag har gäller skolan. Nu är de så att mina chanser att komma in borde vara bra tanken på mitt högskoleprovresultat. Frågan är bara hur jag ska göra? Har bestämt att jag SKA läsa, men frågan är vart? Luleå distans eller Sundsvall?  Har satt Luleå som första handsval men är som sagt väldigt osäker. Känner ingen som bor där uppe. De är långt att resa, även om de bara är 4 gånger per termin. Fördelarna är att de är på distans och dem övriga veckorna är man på hemmaplan. Fördelarna med Sundsvall finns dock oxå. Klasskamrater, jag har både familj och vänner där nere. De är inte allt för långt att fara ner och skulle de vara så någon vecka att de är mycket och långa dagar kan jag stanna och till och med ta med barnen. Då kan dem vara hos Mormor och morfar medans jag är på skolan. Måste bestämma mig fort för är de så att jag ska gå ner i Sundsvall måste jag ta bort mitt första val, helst nu när chansen att jag kommer in där uppe är så höga, om man ska gå på gammal statistik. De är så att kommer man in på sitt första val, stryks atomatiskt dem andra valen, som jag har förstått de hela. :-(

Så snälla NI kom med råd och tips vad tror ni är bäst och smidigaste lösningen för mig och min familj.

Måndag, härligt!

Ja då var även denna helg förbi. En helg som varit helt okej igen trots jobb. Har jobbat dagar denna vecka så vi har verkligen hunnit med mycket mys på kvällarna ändå. :-) Fredagan bjöd på Idol i vanlig ordning. Usch vad nära de kändes att Eric åkte. Iofs så hade han verkligen inte en av sina bättre dagar. Första låten passade verkligen inte honom. Andra var däremot kanon. Och tur var väl de annars hade han åkt. :-(  Maria, Martin och Wilmer var även här. Mycket trevligt sällskap. :-D Barnen lekte jätte snällt men vid kl. 22 orkade inte bröderna häggkvist något mer. Leo somnade sittande i soffan, och William gick självmant och borstade tänderna för att sedan bege sig upp till sängen. Ella däremot var vaken längre i vanlig ordning. Hon har verkligen blivit en kvälls människa somnar sällan före 22. Och då spelar de ingen roll om hon sover på dagen eller inte.

Lördagen satt jag ensam här hemma med barnen. Då Micke var chaffis åt M. Blev lite lördagsgodis och sedan hade jag tänkt att jag skulle se någon bra film på tven. Inte hittade jag nått värt att vila ögonen på så de blev en tidig kväll. Vilket kändes super skönt iofs då kl ringde kl 5.00 på söndagen.  Igår spelade jag och Micke Bingolotto. Japp, ni läst rätt bingolotto. De var säkert 10 år sedan sist. De gick som vanligt i alla fall. Ingen vinst. :-(

Nu ska vi ta och klä oss för idag ska vi fara och bowla med Ronja, Tova, Maria och Wilmer. Skriver mer i kväll om hur de sluta. Känns som de kommer bli svettigt. Men de som inte testar får aldrig veta. :-D 

Ledighet mitt i veckan.

Ja, då har man varit ledig i två hela dagar snart och i morgon är de dax att jobba igen. Jobbar hela helgen. Så där för känns de så skönt att vi hunnit tagit vara på dessa två dagar.

Igår var vi till BVC, Wille och jag. De var dax för 4 års kontrollen. Han var så duktigt och lyssnade på vad Eva ville att han skulle göra.  De enda som var nått att anmärka på var hans hörsel på vänster öra. Precis som hos Leo. Vet inte om jag skrivit nått om de här. Men de har visa sig att Leo troligen hör dåligt på vänster öra. Han har svårt att höra mellanfrekvensen. Vilket så klart kan ha varit en orsak att han varit lite sen med talet. Nu ska i alla fall även Wille upp till sollefteå för mer kontroller. Och som de Leo har troligen är ärfligt så kan de mycket väl vara så att Wille även han ha samma problem.  När vi var där hos Eva fick även jag kolla hörseln och jag hörde då bra.

Väl hemma från Bvc kom grabbarna på att vi skulle baka. Jag hade lovat att vi skulle baka pepparkakor en av dessa dagar jag var ledig. Men som jag bara sov 2.5 timmar i går natt/morgon, så kände jag inte alls för att baka. Men vad gör man när dem lägger huvudet på sne och säger snälla. Så bak blev de. En morotstårta och lite muffins. Pepparkakorna fick vänta tills idag, har precis tagit ut sista plåten. Så nu är de dax för att smaka. :-)
I eftermiddag ska jag fara in till Kramfors och ta sprutan och träffa Ronja. Ronja och jag hade tänkt ta och gå och äta nått gott. Mmmmmm... undra vad vi ska välja ?

       

Nä, nu tjatar dem efter pepparkaka så bäst jag ger dem en. :-D

 

 

Tidsfördriv

Ja, här sitter jag mitt i natten. Brukar alltid försöka vända dygnet lite innan jag börjar att jobba mina nätter. När de inte var nått på tven hamnade jag framför datorn.
Har precis inhandlat en ny parfym till mig själv och en till gubben. Men tänker inte tala om vad, för de ska bli en överaskning, en julklapp. :-D

Hur mysigt låter inte de, julklapp. Snart är de JUL, och som mitt schema ser ut just nu jobbar jag julaftons natten och även natten innan. Har redan pratat med chefen om ledighet, så de måste dem bara fixa. Men de är bara OM jag nu ska fortsätta att jobb, annars säger jag upp mig från den dagen tror jag.  Fast de är absolut inget som jag bestämt än. Mycket som kan ändras fram tills dess.
Hur som helst längtar jag såå mycket till jul. Att få vara med familjen. Att få se barnens förväntan och deras glädje när tomten kommer med paketen. Hoppas verkligen att de kommit någon snö tills dess. För som de ser ut just nu ute så kan man bara gråta. 7 grader varmt och regn. Ingen norrländsvinter direkt. 

Nä , nu tror jag faktiskt att jag ska krypa ner brevid gubben och sova lite. Ögonlocken känns riktigt tunga nu. 

Natti natti   

Open mind.

Sitter nu här och njuter av att vara hemma igen och umgås med min underbara familj. Igår vart de Sundsvall och Sara och jag var på Open mind på Oskar. Vet inte riktigt vad jag hade tänk på, men vad open minded stod för var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men bra blev de endå. Både Sara och jag hade super skoj. Vilket jag kan lova har känts idag. I både kropp och huvud. Att kroppen värker är iofs inte så konstigt tanken på hur vi for om kring på dansgolvet. Men huvudet, de är ett mysterium. Jag som nästa aldrig brukar bli bakis och efter 5 cider på en hel lkväll borde jag absolut inte bli de. Men men så blev de denna gång. Men de var värt de som tur var.  

Ikväll ska vi bara var hem och mys. Huset är städat och ljusen är tända. Har även köpt hem dip och chips åt mig och gubben. Och barnen sitter nu och äter sitt lördagsgodis och spelar Wii med Micke. Ska även jag alldeles strax gå in till dem. Få se om jag kan lyckas vinna över Leo på Mariokart, vilket jag kan lova inte alla gånger är så lätt. 

    

Normeringstabellen

Ja, nu har dem publicerat den för årets högskoleprov. Har jag inte skrivit fel på mitt svar papper så fick jag 1.0. Hel nöjd även om jag vet att jag kan bättre. :-D De är dock inte de viktigaste för mig, utan de är att komma in på utbildningen. :-) Tycker att mina chanser borde vara rätt bra nu. Så nu är frågan bara vad jag ska göra? Jobba, skola eller Jobb/skola. Ja vi får se hur de bli, har inte bestämt heller om jag ska gå på distans eller i Sundsvall. Fast de är inte säkert att jag kommer in på distans utbildningen heller, brukar vara tuffar att ta sig in där.  Ingen mening att fundera ihjäl sig förrän man vet om man kommer in eller inte. 

  

God morgon!

Ja, då var de fredag igen. Härligt härligt! Idag blir de städning av huset och sedan hade jag tänkt hitta på nått skojigt med barnen. Måste passa på nu när man är ledig. Vet faktiskt inte vad de blir resten av helgen. Men jag har en känsla att de kommer att ordna sig. Massor av göra finns de alltid att göra. :-D

Såg även att de var fredag den 13 idag, fast jag brukar ha tur den dagen så de tar vi med ett leende på läpparna.
N, nu skriker magen bäst jag går och äter lite frukost.

Egobilder

Har suttit och kollat på lite kort nu i kväll. Hittade ett par på mig själv som jag faktiskt tänkte bjuda på. Sara gumman brukar alltid klaga att jag aldrig finns med på nått kort här på bloggen. Vilket iofs är sant, då jag alltid är den som håller i kameran. Ska väl inte sticka under stolen att jag trivs väldig bra där bakom.

Båda korten är från samma kväll, för några dagar sedan. Första har jag klippt lite i medans de andra gjorde jag svart vitt. Tyckte de svart vita blev riktigt fint i "färgerna". Är inte lika nöjd med motivet, men är nog inte så mycket att göra åt de är ja rädd för. ;-) 





  



 

Trötter, kan jag lova!

3 Hela timmars sömn har jag fått denna natt/morgon. Kom hem vid 7 och somnade kanske vid 7.30 och upp igen vid 10 för att fara och hämta barnen på dagis då grabbarna skulle få sin spruta mot svininfluensan. Någon jag kan lova inte var populär hos dem. Men nu är de gjort och dem verkar inte ha några större besvär av den än i alla fall. Hoppas de håller i sig.

Just nu är barnen ute och leker med T och V. Nu kommer dem in, verkar som de dax för lite Mario kart. Någont som är starkt gillat av mina barn just nu. :-D

Trots trötthet har jag på något vis ändå lyckas tvätta, och städa hela nedervåningen. Nu får de vara nog, nu ska jag bara lata mig fram till middagsdax. Då ska jag steka pannkakor, har barnen bestämt. 

Denna vecka jag lugna veckan på jobbet, jobbar bara onsdag och torsdag. *Härligt* Så är de någon som känner för att hitta på nått eller ses så hör bara av er. Vi är hemma. :-)


 

Världens bästa pappa!

Grattis på farsdagen Micke. Du ska verkligen veta att du verkligen är världens bästa pappa, verken jag eller barnen skulle ha kunnat älskat dig mer.


 

Stora pussar och kramar från Mia och små trollen

 

Underbar lördag trots jobb helg

Dagen har vi tillbringat utomhus, ja i alla fall den delen av den som jag har varit vaken. Pojkarna har kört fyrhjuling och jag har stått med hjärtat i halsgropen. Men när man ser hur kul dem har så har jag inte heller inte hjärta att förbjuda dem att köra, även om jag vet att olyckor lätt händer. Istället försöker jag få dem att förstå farorna och hittills verkar de gå bra. William kör extremt försiktigt, Leo är dock inte lika försiktig men då är han lite äldre och har lite mer eget vett. Men jag kan inte sticka under stolen att jag är orolig. De är inte nog att de har fått en fyrhjulig utan dem har även fått en mini cross. Lovar de är inte jag som köpt dem, utan pappsen. Minicross är inte i bruk än, utan de var nått på den som Micke skulle fixa. Hoppas de tar tid, de kan få vara klar lagomt till nästa sommar om ni frågar mig. ;-)

Nu är de snart dax att fara och jobba. Jobbar mellan 17-06, men de går riktigt bra. Igår gjorde jag verkligen inte många knop. Lite medicin givning och lite handräckning av grejer ja så såg min kväll ut. Annars satt vi bara och surra och tittade på IDOL. Måste bara Berömma ERIC, vilken kille ,snacka om röst, ja kille har allt. :-D Hoppas verkligen att han vinner. Även om jag även gillar Tova så kommer hon aldrig upp till Erics nivå. Kanske om ett par år men inte idagsläget.




Jobb,blöjor och feber

Veckorna går o går o går. De är verkligen inte långt till Jul nu. Känns konstig då jag tycker de alldeles nyss var sommar. Men så är de tyvärr, äldre man blir dessto fortare går tiden.

Idag är jag ledig från jobbet och även i morgon. Vi skulle egentligen fara och åka skridskor med M & W idag, men då Ella hade feber igår valde vi att vara hemma idag, trots att hon är feberfri idag. Bättre att ta de säkra före de osäkra.  Så de får kanske bli skridskor i morgon. :-)

Måste även skryta över lill-damen här hemma. Vilket man så klart får över sin barn, eller hur? :-) Hon har nu i tredagar varit utan blöja på dagarna. Och inte en ända olycka har inträffat. Undra om man vågar skicka henne på dagis på fredag utan. Iofs så är de väl bara att se till att de finns extra ombyte där, så kommer de säkert att gå bra. Vore bra om hon fick testa på borta plan oxå. För hur skönt skulle de inte vara utan blöjor och blöjpåsar. :-D

Jobbet känns fortfarande helt okej, men ska på ett möte på tisdag ang lite förändringar som kommer att ske. Ska bli spännnade och hur de kommer att bli efter de.   

Nä ,nu ska jag ta och äta lite innan jag ska ta i tur med dammsugarn och tvätten.



RSS 2.0