Kylskåpet blöder näsblod!

Vaknade i morse och som alltid var ju grabbarna kissnödiga så dem sprang ner på toa. Efter 5 min kommer William upp och säger vem har blött näsblod i köket? Jag funderar vad menar han, blöder Leo näsblod. Vilket han brukar göra i mellan åt. Men just som jag var på väg upp hur sängen kommer Leo och han frågar samma. Vem har blött näsblod i köket? Ella ramlade i går och slog näsan i trappen och blödde då en del. Men de torkade jag upp, men jag tänkte att jag kanske glömt nån stans och att pojkarna hade sett de.
Men väl ner så ser att under kylskåpet är en stor pöl med vad som ser ut som blod, näsblod. öppnad kylskåpet och röbetsburken ligger på tvären.  Så boven idramat var kylskåpet som faktiskt "blöde näsblod".

Lov eller nått!!!

Nu har jag höstlov, eller rättare sagt självstudier. Jag är i alla fall hemma hela veckan. Och gissa om jag har varit de, knappt varit utanför dörren. Enda gången var igår när jag och Ella gick en snabb promenad. Annars har jag suttit med skolan mest hela tiden. Börjar faktiskt tycka synd om Ella. Men hon är så tålig och snäll och gör de så lätt för mig. Men endå känner jag att jag skulle vilja få lite mer balans med allt just nu. De är skola, de är R, de jobb och så klart min familj och huset ska vi inte tala om. Vännerna skulle jag oxå vilja träffa förstårs men de kan jag glömma just nu. Men snart är väl denna vecka slut och så kanske man åter går till mer normala tider. Skulle även vilja fara till Sundsvall och hälsa på Lill klimpen. De måste tyvärr vänta till nästan vecka. Börjar bli lite rädd att han börjar gå innan jag kommit iväg. :-( 
-Seb! Moster och kusinerna kommer snart ! Jag lovar!

Torsdag, fredag natt jobbar man och även söndag kväll. Vilket är jätte bra, då jag verkligen behöver få komma igång att jobba igen. Nu är de ju bara två månader innan Lill Sessan ska börja dagis. Om hon nu får nån plats.  Men får ändå ångest när jag tänker på allt annat jag oxå behöver göra. Men men de ska nog gå. Måste ju de.
Nä, nu måste jag gå och ta och kolla lite på matten. Sen bar de ner i sängen så man får börja om i morgon. :-) Fast i morgon blir de även lite andra äventyr. Ella och Wille ska till Dr och ta vaccinationer och kolla upp Willes växt-kurvor. För er som inte vet så har han vuxit alldeles för lite de sista året så vi måste kolla upp varför. Och de kan man även se, Wille som var en lång liten kille som bebis är nu en av dem kortaste de är även flera som växt om honom. Få se vad dr säger i morgon.

Avslutar dagens blogg med ett kort å Lillsessan med mammas diadem.  Hon är ju bara så underbar! :-)








Och för er alla som undrar varför grabbarna så sällan är med på bilder. Så har dem tyvärr lärt sig att man kan springa från kameran. ;-)

En till lista som är snodd!

LISTA NR 2



Ålder:
27
Vart bor du: I en Villa i stora Kramfors!
Bor tillsammans med:  Med min Micke och våra tre troll, Leo, William och Ella
Husdjur:  4 katter, känner ni nån som behöver en?????
Färg på ditt hus: Ljusblått men ska nog bli falurött med blå knutar.
Något jobb: Nja, timvikare inom vården plus att jag går i skola.
När ska du sova ikväll: Runt 23-24
Duschat idag: Japp, med lillsessan!
Kramat någon idag: Självklart, men tre så goa troll så får man hur många kramar som helst!
Pussat någon idag: Ja, har även här blivit ett par. .
Vad har du ätit idag: Lunch: bulgur och vokade grönsaker med kött. Middag: Köttbullar och stuvade makaroner.
Dagens kläder: Mys byxor vita och en svart t-shirt.
Dagens smink: Inget, inte ens Mascara
Dagens sötnosar: Min gubbe.
Dagens roligaste: Att jag slänge på luren på en försäljare, som jag bara inte orkade höra på.
Hur många har du kysst: Ingen anning, men inte är de många. .  
Hur många har du haft sex med:  *
Hemlig*.
Vem pratade du i telefon med senast:  Sara Gumman!
Vem fick du senast sms ifrån: Från älsklingen min..

SENASTE

Personen du tänkte på:
Wille
Gången du spydde: När jag hade matförgiftning i somras.
Gången du grät: Vet inte, men sist tårarna tittade fram var när Ella fick halsbandet när hon fyllde år.
Gången du var full: Lördag.
Gången du var hög:  Har aldrig testat nått, än mindre blivit hög. 

ANTINGEN ELLER

Svart eller vitt: Svart
Hund eller katt: Hund
Tv-spel eller Dataspel: Tv-spel. Helst nintendo wii!
Singel eller upptagen: Upptagen.
Choklad eller lakrits: Lakris.
Höger eller vänsterhänt: Höger.

VAD

Gör dig glad: Min familj och mina vänner!
Gör dig ledsen: Tanken på vad som kan hända de ovan nämnda.
Vad vill du helst göra nu: Bli miljonär.
Önskar du dig i födelsedagspresent: Ett Jobb!!
Tyckte du om dina betyg: Både och! Finns några som skulle behövas läsas upp.
Ångrar du nått i ditt liv? Nä, egentligen inte, skulle ju inte vara här idag om jag skulle ändra nått! Men skulle de vara nått så skulle de vara att man inte la ner mer tid på skola i ungdomen,

Tack Sara, där fick jag ett par minuter till gå.

Fy va tråkigt!

Åter igen har en hel dag gått och vad har man hunnit gjort. Inget förrutom den förbannade skolan. Vist vist jag tycker de är skoj, men vilken tid allt ska ta. Håller nu på med en hemtenta i samhällskunskapen och just nu tror jag den aldrig kommer att bli klar. Ha suttit med den sen 11 fram tid förrän timme sedan. Några pausar för gosning men Ella och mat har jagiofs hunnit med. Och tur är väl de annars skulle jag gett upp för flera dagar sedan.
Uppgift är inte alls särskilt svår men perfektonisten i mig blir ju aldrig nöjd. Trots de tycker jag de bara blir sämre o sämre ju mer jag skriver. Sån är jag! :-(

Men för en timme sedan kom lillsessan och va så där extra go och glad som bara hon kan vara. Så då tänkte jag nä, nu jävlar ska jag vara med henne helhjärtat tills de är dax för sängen för henne. Så hon och jag hoppade in i duschen. Ella i badbaljan och Mammsen sittande brevid. Ella älskar att bada! Och idag var de extra skoj, då mamma körde båten och fick allt vatten över sig när hon skvätte. :-) Efter badet vart de dax för kvälls gröten och den åt hon på två sek så de blev en smörgås med. Men nu ligger go jäntan i sängen och susar gott! Jobbigt att busa med Mamma. 


  

                                   




Måste ju oxå bara berätta att nu har mosters lillklimpen fått kommit hem. Sara och Seb vart utskriven igår. Och trots att han kom 7 veckor för tidigt behövde den bara vara där på sjukhuset i 2 veckor. Stark liten grabb de där! Lite lik sin Moster kanske ;-) Nä, skämt och sido är så lycklig för Stefan och Sara. Och bara barnen blir riktigt pigga från sina förkyldningar ska vi fara ner och snusa.

Lista jag snodde av Sara!

Nu!


Humör:
 avslappnad och glad!

Gör: Sitter med en hemtenta i Samhällskunskap.

Lyssnar på: Tven, låter som Ty i extrem home makeover.

Ser på:  Inget, hör bara tven.

Läser:  Allt, nyfiken som man är!

Dricker: Vatten och Coca Cola Zero till vardags men tar gärna en god drink men vänner när tillfället tillåter. 

Äter: Alldels för mycket! Gott med Mat!


Bästa:
 Mina underbara barn förstårs.

Sämsta: Att Sara gumman bor så långt bort. :-(

Träning: Promenader och Wii fit fem dagar i veckan.

Längtar: Tills vi far till Thailand.

Morgondagen: Läkarbesök, vaccination inför resan plus att fortsätta med hemtentan.

Tacksam: För min underbara familj och mina vänner! Tack för ni finns

Helgen är nu snart slut!

Idag är Mia inge pigg alls! Fast man får ju skylla sig själv! Vart kanske en eller två för många drinkar igår.  Vi var ute en sväng med gänget i går. Och de var riktigt skoj, trots lite missförstånd på slutet. 
Idag har vi varit på middag hos Mickes mormor. Hon hade gjort sin goda lax men tyvärr så fick jag inte ner så mycket som jag hoppas. Tog stopp nästan direkt. När vi var där så sa Ella Momma, till Maj-Britt. Hon är såå duktig min sessa. Annars har de inte hänt så mycket mer här i  helgen.  
Har dem sista två timmarna suttit på tradera och gjort två fynd. Ett par skor åt Ella och ett par åt Wille. Ella fick ett par svarta vinterkängor som jag tänkte hon kunde ha här hemma och på dagis, när hon börjar där. Fick dem för 23 kr+ frakt. Och på bilden såg dem då fräscha ut. :-) Wille fick ett par nya pax stövlar, även där sparade jag in en rejäl slant. 200 kr billigare än i affär. Så just nu känner jag mig rätt nöjd. 

                                                                                                                                                                         

Tradera fynden!

  

         Willes                       Ellas                     


Nä, nu ska jag tända lite ljus och ta framlite kex och ost och mysa lite med Micke.  

Nä, nu jävlar!

Måste Mia ta och skärpa sig när de kommer till träningen. Har nu latat mig i två veckor och inte kört nått förrutom några få promenader. Tycker väl inte de ska vara så svårt, 5 kg fet ska bort och lite mer muskler skulle ju inte skada. Så nu börjar jag igen med Wii fit varje dag, och lite promenader när tiden finns och vädret tillåter. Blir ju peppad när jag läser om S och L framgångar. Tycker dem är såååå duktiga. Men kan dem ska väl jag kunna med, eller hur? Positivt tänkade kan ju behövas. Oxh deras historier inspirerar verkligen. Så som jag skrev i början. Nu jävlar!!!

Lite skryt och så ;-)

Måste bara få skryta lite om min lillsessa. Hon utvecklas i en väldans fart och hon har dem sista månaderna lärt sig massor. Hon säger Mamma, pappa, man hör även att hon ropar efter grabbarna även om de en så länge bara är ljud och inte ord. Klappa händerna och vinka, dansa när man sjunger för henne. Visa röresler till Imsevimse om hon är på rätt humör. Hon leker även tittut, genom att hålla för ögonen och sedan dra bort dem och säger tittut. Sedan har hon även lärt sig lite bus, som att klättra upp på allt, gå i trappen om man glömmer grinden och jag lovar de går fort upp. 
De är helt underbart att se hur hon utvecklas men samtidigt får man så klart panik, inte får mammas lillsessa växa upp och bli stor. Inte än i alla fall. Vill ju ha barnen som dem är nu lääääääänge. Fast de är kanske så att alla åldra har sin charm???

 

Vagn och prov

Idag kom Ellas nya vagn som jag köpte på tradera. Den var verkligen kanon fin. Och för 1200 med frakt kan man inte var mer än nöjd.



Igår var de skola och tro inte på f*n att jag fick göra Matte provet då, de var jag verkligen inte förbered på de. Men men vi får väl se hur de gick. Annars är de lugnt med skolan nu. Dagarna går och jag börjar allvarligt att bli orolig över vad jag ska hitta på sedan. Skola, Jobba? Eller nått annat. Ja du de är den stora frågan i mitt liv just nu. Så om ni har nått bra förslag så får ni gärna komma med dem. :-) Skulle ju gärna vilja ha ett jobb där man jobbar skift eller bara natt. Finns de nått sånt jobb där ute som man kan få?
Nä, nu ska jag gå och fixa lite lunch åt små grabbarna som är hemma från dagis idag. 
 

Lill Seb!

Idag har jag varit ner till Sundsvall  och kikat på Saras och Stefans underverk, gud va fin han var. Ack så liten men endå helt perfekt. Ella var med och hon har nog aldrig varit så stillsam. Hon bara satt och beundrade honom. Tycker nog att de var en konstig liten docka som både rörde sig och lät. 



Moster Mia med lill klimpen!


Efter besöket på sjukhuset vart de Middag hos Mammsen och pappsen. Sedan bar de iväg till Sara gumman för en promenad innan kosan gick hemåt. 




"Gladis på promenad"


I morgon börjar en ny vecka  med skola och allt. Tror även att de blir en Fika med R efter skolan i morgon. Brukar vara mysigt så jag hoppas på de. Tycker de är synd bara att de bli så sällan man gör sånt bara. Men men man får ju vara glad för dem gånger de blir. Tur att jag har R.  ;-)

Nä, nu ska jag förflytta mig till Soffan för att se en film med gubben min. 

Natti natti 

Firandet fortsätter...

Ellas 1 årsdag fortsätter och idag var A&J med barn här, V & E och grannarna med barn. Så de har verkligen varit fullt hus. Men sååå mysigt. 
Får inte glömma Ellas presenter. Hon fick en jätte fin tunika och ett halsband. Jag är inte den som är så lätt rörd men idag kom nästan tårarna. Ellas halsband var den finaste present man kan tänka sig. Själva halsbandet var väl iofs kanske inte nå jätte speciellt men dessa underbara människorna har graverat in Lillsessan på de. Och de är vad jag har kallat henne sedan hon var en liten bebbe. A, du läser nog detta och hoppas ni fårstår hur tacksam jag är för halsbandet. Nu har Ella ett minne för livet.  Tack sååå hemskt mycket!
Annars har de varit en lugn dag idag har suttit lite med samhällen och engelskan, men just nu går de segt. Måste ta och rycka upp mig.

Nä, nu väntar sängen! natti natti Världen

Seb

Då har Saras och stefans lill Sebben kommit. 7 veckor för tidigt men dem vart tvungen att plocka ut lillen då moderkakan höll på att lossna igen.  Men denna gång gick allt bra och ut kom en frisk och kry stor grabb. För grabben vägde ca 2750 och var 49cm lång.  När jag pratade med Sara igår kväll så mådde han kanon tros allt. Och de känns så underbart och jag är såååå glad för deras skull. Vet ju hur orolig dem har varit denna graviditet.  Nä, nu vill jag bara fara ner så jag få se och snusa med underverket men tyvärr kan jag inte fara ner nått idag så de får bli i morgon eller lördag. Hoppas verkligen att han inte bli sur för att Moster dröjer.


sötisen Seb!

1 år och så klart världens sötaste!

Ja, då har Lilla Ella fyllt 1 år. Tror hon hade en riktigt fin födelsedag. Det var iofs inte så många som firade henne igår men de var faktiskt rätt bra, då de annars brukar bli sååå mycket folk. Och nackdelen med de är ju att man inte får nån tid att umgås. Och resten av "gänget" kommer här i veckan. :-) 

Ella var så söt när hon åt sin födelsedags tårta, de var första gången hon åt alldels själv och jag måste säga att hon var riktigt duktig. Även om de vart en blaning av hand och sked så fick hon i sig en hel stor tårtbit. 
Leo och William tycker att de är konstigt att deras bebis har blivit så stor och tycker att vi ska skaffa en ny, helst killbebis. Dem är ju bara såå gulliga men nån bebis blir de inte om mammsen får bestämma. Räcker med att Moster Sara snart får sin bebbe som vi får snusa med. :-)

                                                                                                      


Annars är de inte så mycket som händer här hemma. Börjar väl funderar lite på Thailands resan och allt som måste fixas. Pass till Ella och Wille., vaccinationer för hela familjen , köpa nya resväskor till barnen och Micke.  På fyra månader ska man väl hinna de???  :-)

Denna vecka har jag ett härligt Matte prov att se framimot, men av nån anledning känner jag inge panik över de. Tror jag har rätt bra kontroll faktiskt. Värre är de med Samhällen, som jag känner att jag vill så mycket med plus att jag tycker de är sååå roligt. Och ändå blir jag inte nöjd med nått jag gör. :-(

Fredag igen!

Ja, då hade ännu en vecka gått! Och ska jag vara ärlig minns jag inte vad jag har hittat på denna vecka förrutom provet igår då. Som gick så där.. Känner mig inte riktigt nöjd... Men nu är de gjort i alla fall :-) De firade vi med lite bowling och pizza. Jag, Micke, R och grabbarna var upp till Sollefteå och bowla och de var populärt. Vart riktigt impad av mina grabbar. Dem var sååå duktiga och skötsamma. Ella hon fick däremot vara hemma hos Farmor och där hade hon haft de jätte mysigt. Vilket känns kanon härligt då hon tidigare inte gått att lämna hos nån utan att de blivit tårar och skrik efter mig. 

Om två dagar så fyller våran Lilla Ella 1 helt år. Kan inte för allt i världen förstå vad den tiden tog vägen. Det har gått snuskigt fort. Men har varit helt underbart. Minns fortfarande hennes första tre dagar i livet, hon bara skrek o skrek o skrek. Var nästan på väg och lämna tillbaka henne. ;-) Men de var ju tur man inte fick de. För goare jänta får man ju söka. Och inget i världen är ju finare och mer underbart än ens barn.

I helgen är vi pappa fri här i huset. Micke for till Stockholm i morse och kommer inte hem förrän söndag eftermiddag. Skulle iväg på nån årsmöte med slangsnabben. Så vad resten av familjen ska hitta på återstår att se. Men jag kan lova att de blir en hel del mys och godis. :-)

Nä, nu är de natti natti, man vet ju aldrig när Leo vaknar!



RSS 2.0