Valborg och strul!

Ja, då var de sista april och i morgon är MAJ,sommaren närmar sig med stormsteg. *Härligt* Längtar faktiskt efter att få börja jobba. För ska jag vara helt ärlig så känner jag mig lite mättad när de kommer till skolan. Ibland känns de som om jag bara vill skita i att läsa vidare nu och jobba i stället. Men jag har sagt så att kommer jag in, läser jag. Då är de ödet. Helst tanken på att allt strul just nu. Min Studievägledare som skulle fixa med mina betyg och så har gått och blivit sjukskriven. Och hon som tagit över för henne verkar inte riktigt fatta vad som ska göras plus att dem hade lyckats tappa bort mina betyg, som jag skickat in från min tid i Sundsvall. Så dem måste jag skicka in igen. Vilket så klart tar tid och allt måste vara fixat innan den 18 juni och mina kurser som jag läser nu slutar den 29 maj, inte så mycket tid att spela på. Med min tur så krånglar de säkert ännu mer. 

Skulle till Dr på måndag, men dem ringde för en kvart sedan och meddelande att min hudläkare oxå är sjukskriven. Och jag som verkligen behövde träffa henne. För mina sår/eksem som jag nu haft i 6-7 veckor. Läker inte. Fattar verkligen inte varför.  De är verkligen inte skoj att gå runt att se ut så här. Har svårt att se just nu att dessa tabletter kommer att hjälpa mig. Men jag ska inte ge upp. Har jag ätit dem så här länge så ska jag avsluta kuren, om så hela ansiktet ramlar av. För värre än nu kan de inte bli. 

Nä, nu ska jag gå ut och sätta mig i solen och njuta av de underbara vädret. Önskade bara att jag hade tagit ledigt för barnen på dagis idag. Men då jag hörde att dem skulle elda och grilla idag på dagis vill jag ju inte ta de ifrån dem. Vet ju att dem uppskattar allt sånt roligt som görs på dagis. 

Bilder från våran ute kväll igår och från ett behövligt bad

     
    

Inget särskilt men ändå underbart

Ja, så kan man sammanfatta min dag idag. Har bara varit hemma och njutit av mina underbara ungar. Förmiddagen satt jag och donade lite med skolan medans Ella lekte snällt med dockan sin. Efter lunch var de dax för Ella att ta en lur, och för ovanligheten skulle tog hon den inne. Och medans hon sov hann jag med lite till skola och städa upp lite. Hade fullt hus igår så de behövdes verkligen. :-)
Kl. 14 vaknar lilljänta, 2.5 h efter att hon lagt sig. Ovanligt länge för att vara henne. Då bestämde vi oss för att gå och posta S:s körkort som har legat i min plånbok i tre veckor. Nu var de akut då hon behövde de för att kunna jobba, plus att jag hört att Polisen kan bli sur om man inte har körkortet på sig om man blir stoppad. ;-) Efter postningen gick vi raskt hemåt då de var dax att göra middag. Efter Middagen fort Micke och Leo upp till en bonde i trakten som micke skulle hjälpa och laga nått. *sällan*  
Jag, Ella och Wille bestämde då att vi skulle ta en liten cykeltur. Vart dannero runt. Vilket inget jag rekommender att ni gör. I alla fall inte om ni har en kille cykel som inte går att växla ner från trean, plus ett barn i en stol fram på styret och ett bak på pakethållan. De var riktigt jobbigt. Önskade hela tiden att de skulle komma världens nerförsbacke. Men inga såna kom. :-(

Dagens bilder

     
Foppa invigning  "posttanten"    Cykeltime


Nu ska jag gå och spö Micke i Wii. Ha de gott!

  

En bild säger mer än tusen ord!


                                                      Hopp Hopp


                                            Ella i nya stövlar och byxor


                                              Mamsens "fotbollsproffs"


                                                     Smasken


                                                    Lördagsgotta

Åter en dag som gått

Även idag har vi varit till Kramfors. Men idag handlades ingen mat utan de vart bara en massa prylar till barnen. Lite nya vår skor, regnkläder till Ella, Ny jacka och överdragsbyxor åt Leo och pojkarna fick även varsin fin ny keps. Hittade inget åt mig själv. :-( Men men tänkte spara mig tills jag kommer iväg till Sundsvall. för när man åker och handla med tre barn så finns de inte mycket tid över till att titta och så. Utan då gäller de att hitta de man ska ha så fort som möjligt. Jag ÄLSKAR att gå i affär annars men till och med jag känner att när barnen är med är de inte skoj. Samtidigt så måste dem få följa för att lära sig. Så vi får hoppas att om ett par år att dem lugnat sig lite då.

Kvällen har vi tillbringat ute i vanlig ordning, vart en snabb promenad bland annat. De enda som är nackdelen med att vi varit ute så mycket den sista tiden är att inne ser de ut som någon släppt en bomb.  Måste försöka ta itur med de i morgon, men de känns ju såå tråkigt då solen lyser och de är så härligt ute.

Bilder på dagens köp

 
Willes skor

   
Leo och Ellas grejer

        
Mina modeller

Åter en underbar dag

Idag har man hunnit med en sväng till Kramfors, även om de nu bara vart en sväng på Kvantum för att handla lite matvaror och sånt. Nått jag nästan aldrig gör annars av den enkla anledning att jag tycker är såååå tråkigt. Måste ändå erkänna att jag gillar kvantum. Lätt att hitta saker, rymligt och betydligt billigare än ICA rosen. Passade även på att träffa R, vi tog en lunch/middag på Sylos. Måste även säga att Sylos har blivit kanon efter att dem öppnade igen.

Sedan var jag och hämtade trollen på dagis och sedan har vi tillbringat dagen ute i de härliga vädret.  Plockade fram en del av sommar leksakerna. Och mitt upp i allt kom jag på att jag skulle sätta upp stutsmattan. Och så blev de, efter många om och men. Fast nu när de är gjort känner jag mig så nöjd, då jag klarade de själv med bara lite hjälp av Leo. Inte behövs de nå karlar här inte. ;-)

Tal om karlar så är min borta idag igen. Man ser inte mycket av honom nu förtiden. De är bara jobb, jobb och åter jobb. Men efter 11år så är man ju van, har alltid varit så här. När snön försvinner så försvinner karl. Även om de kanske har varit lite ovanligt mycket den sista tre veckorna. Tråkigt för barnen bara, men jag känner Micke och jag vet att han kommer att gott göra dem och även mig ;-)

Bilder från idag!

   

Frissan och underbart väder!

I morse var jag och klippte mig. Och jag måste säga att jag vart super nöjd, i alla fall idag vi få se i morgon då jag ska försöka fixa till samma frisyr själv. :-) Resten av dagen har vi varit ute. Pysslat lite med rabatterna och så. Något som jag tycker är mycket tråkigt. Mitt på dagen kom C och skulle byta till Sommardäck till V. De vart Ella räddning. Hon fick ju hjälpa C, så han klarade av att få av och på däcken. Min lilla skruvar sessa. :-)

I morgon ska hon på dagis, så då får hon leka av sig lite inför Helgen. De märks verkligen på henne att hon är en social liten dam som gillar dagiset. Pojkarna är allt som vanligt med. Märks att dem börjar bli stora. Leo har kommit i en period då han är världens lättsamaste och han äter som en häst. Har aldrig sett honom äta dem mängder han äter nu. Verkar inte finnas nått stop. Vilket känns härligt tanken på hur man har fått kämpa för att få i honom tidigare.

Nä, nu väntar sängen. Natti natt

Dagens bilder

 
     Sover gott & däckbyte på G
    

Bilder från dagen!

          
     Gumman              Vart är mössan?
                           
 Spanar på Timmerbil                -Jag vill oxå lära mig cykla
                          
      

Skola, jobb och härligt väder!

Idag kan man inte säga nått annat än att de är underbart! Då menar jag allt. Idag är en sån där dag nästan vad som helst skulle kunna hända och jag skulle ändå gå med ett leende på läpparna. Underbart!

Har just pratat med min lärare och de verkar som de bli VG i båda kurserna. Har även pratat med bemanningen och sagt att jag kan börja jobba lite igen. Få se om de finns några jobb kvar eller om de kommit in nya vikarer på nattpatrullerna? Nu hade jag tänkt att barnen och jag ska gå bort till Anita och hämta pojkarna cyklar. Vi fick lämna dem igår efter att Leo sprungit genom potatislandet barfota, då skon hade fastnat i leran. Och utan skor och blöta sockar går de inte att cykla hem,även om de är nära. Anita var dessutom inte hemma så vi fick vänta på Micke som var på ett jobb.

Idag fick jag tillbaka OBJEKTIVET men dem hade inte kunnat laga de. Istället fick jag ett NYTT och de gick på garantin! :-D

Kommer lite bilder sedan ikväll då jag har lite mer tid.

Härlig lördag!

Idag har vi tillbringat hela dagen utomhus. Jag har mest bara suttit och tittat på barnen då dem har cyklat, grävt och lekt. Dagen började kl 8.20 då vi just hade vaknat och just när vi höll på med fruksosten ringde de på dörren utanför står T, grannpojken. Han hade fått gått för första gången själv till oss genom skogen. En stor dag i våra pojkars liv, då helst Leo och Teodors. Vart har tiden tagit vägen?

På eftermiddag vart de grillat som sagt hos grannarna och därifrån kom vi alldeles för en stund sedan. Nu ligger barnen tryggt ner bäddade i sin sängar och känner sig nog rätt nöjda med dagen. 

Bjuder även ett kort på Älven som jag tog på vägen hem från H&M och en film av Ella, på tvären orkar inte vända filmen åt rätt håll. (Mobilkort+mobilfilm)  

 

Cykling och Film

Idag har de inte hänt speciellt mycket. Hade tänkt fara och hälsa på H & M då pojkarna var sugen att bus lite med deras grabbar. De visade sig att dem skulle på kalas idag. Då satt man här med tre uttråkade barn. Då kom Wille på att han vill fara och hälsa på Ragna. Så blev de! Pojkarna tycker väldigt mycket om Ragna, men vem gör inte de? Och jag hoppas och tror att Ragna gillar våra små besök. För vi uppskattar dem i alla fall alltid lika trevligt.  

På eftermiddagen utmanade vi vädret och gick ut en stund endå. Vart en promenad och sedan var de cykling som gällde för grabbarna. Leo tycker att de är kanon roligt nu när han kan cykla själv utan stödhjul. Va fort han har lärt sig, på en vecka har han gått från vingel vangel, till att både kunna starta och svänga. Måste kika efter en ny cykel bara åt honom, då han växt ifrån den han fick i fjol. :-( Vist han är kanske fortfarande inte hundra men snart så. *stolt*

Kvällen har vi vuxna i familjen tillbringat framför en film och bara myst. Nu ska vi sova lite innan en nya dag börjar. I morgon blir de grillning med grannarna tror jag de var sagt.  


Lite bilder från dagen (mobilkort)

       

Stolt Mamma

Fast de är klart, stolt mamma är man varje dag, men idag är jag lite extra stolt över lill-Ella. Som alldeles nyss kom till mig och säger att hon har bajsat, vilket jag i alla fall trodde hon menade. Väl inne på toan ser jag att hon inte har bajsat. Hon sätter sig då på pottan men bestämmer sig att hon vill gå på Toan i stället väl jag satt henne där kommer de. *Stor tjejen*. Själv satt hon och gav sig själv applåder, så nog viste hon att hon var duktig. 
Nu gäller de att i fortsättningen att  vara uppmärksam när hon säger till, då de lätt kan missförstårs då hon inte pratar så mycket.

Annars är de full rulle hemma. Trollen är ledig från dagis och mamsen försöker att städa. Hade tänkt att vi skulle vara ute och mysa. Vädret är ju sååå dåligt, snöat har de gjort hela morgonen så vi håller oss inne. Hoppas de blir finare på eftermiddagen så vi kan gå ut då.
 
Nä, nu måste jag fortsätta städningen!

BVC och tråkväder!

Idag har jag varit med Ella och Wille på BVC. Ella skulle få sin 1,5 spruta. Vilket gick jätte bra som alltid. Hon säger inte ett ljud, utan tyckte att dr skulle ge den andra armen en oxå. *Sötast* Växt hade hon oxå gjort hela 6.5 cm sedan hon var 1. Nu har hon växt om både sina bröder, i den ålderna alltså. De är inte heller så mycket som skiljer dem i vikt längre även om Ella ser smalare ut.
Wille var med för att kolla längden och som jag trodde att hade lill grabben växt och kurvan gick uppåt igen. Så skönt. :-)

Nu ska jag ta och kolla på de sista arbetet i skolan. Tror inte att jag gör de idag, men läsa och leta lite fakta ska jag göra.
För ut vill man inte gå. Grått , kallt och ensamt. Väntar nog tills barnen kommer hem från dagis med de.

Glömde ju nästan, mitt objektiv är på väg hemåt igen. Som de verkar så gick reperationen bra. :-D Snart kommer de lite bilder här i bloggen igen.

Vår väder!

Nu har de varit helt otroligt väder i två dagar och hela familjen har tillbringat dagarna med att vara ute i solen. I går vart de en promenad upp till V & C. För att kolla in bygget deras. Gud vad de blir snyggt. Ska verkligen bli spännade att se hur de blir när allt är klart. Efter besöket vart de att fara hem och ta reda på mina dyngsura barn. Fattar inte varför man måste hoppa, springa eller som Ella nu gjorde sätta sig i varje vattenpöl man hittar.

Till middag vart de fläskfile sås a la Maria med penne pasta. Vart riktigt gott trots att jag inte hade allt som jag brukar ha i hemma. Vi fick även middagssällskap utav Magnus, som stannade hela kvällen. När barnen hade lagt sig vart de film, en komedi, den var riktigt rolig.  Dumpad hette den,  hade kanske lite sjuk humor, men men sånt gillas!
 
Idag har vi hållt på att plocka lite på gården. Fattar verkligen inte varför karl min ska ha sån kärlek till "skrot", ja de är i alla fall var de är i mina ögon.  Idag farsvann i alla fall en lite del av skotet från gården. *Jippi*
Var även duktig och kläde mina vagnar som jag har tvättat. Inte en dag för sent. Dubbel vagnen tvättade jag för ett år sedan. :-( Så effektiv kan jag vara. Men nu är de gjort. :-)  Sedan vart de en promenad med Ella på kvällsidan, något som jag är stort behov av nu. Har lyckats lagt på mig ett par kilon igen. Vilket jag inte ska göra utan jag ska bli av med dem. Fast våren brukar betyda för mig att de blir mer promenader och att man börjar röra på sig. Så förhoppningsvis ramlar några av då.  Fattar inte varför de ska vara så svårt.

I morgon är de Jobb för Micke och dagis för barnen igen. Denna vecka ska barnen bara gå tis och ons sedan får dem vara ledig. Från nästa vecka ska Ella få vara hemma med mig tre dagar i veckan. Jag måste fylla upp med lite FP, annars får jag så lite pengar i Maj. Nackdelen med CSN. Från 20 maj och framåt ska dem få vara lediga alla tre. Som en liten försemester med Mamsen innan jag börjar att jobba. Barnen ska även vara ledig i sommar, fast då blir de med pappsen, som tar semester då dagiset är stängt.
 
Nä, nu är de nog dax för Mia att krypa ner i sängen. 

Natti natti  

Fest hela helgen!

Glad påsk på er alla! Här är de full ruller som rubriken skvallrar om. Torsdags kvällen bjöd på Pizza med Syster Sara med familj även grannarna H&M med familj kom över. Så de var verkligen full rulle hela kvällen. Precis som jag vill ha de. :-D Papporna fick sig ett par öl och Wiskey så deras kväll vart perfekt. Även om jag nu inte riktigt förstår de där så verkar de vara en karlgrej att få ta en öl eller wiskey eller som de vart för dessa herrar både och.  

I går tog jag och barnen en liten promenad bort till Anita. När vi skulle gå kom Leo på att han skulle ta cykeln. Och så vart de, fast först var mamsen tvungen att ta bort stödhjulen, eller stödbenen som Leo sa. När vi väl kom ut på vägen vart Leo för feg och skulle inte cykla, utan han drog den hela vägen bort till Anita. Väl där så skulle han i alla fall pröva cykla. Så gisses vad jag sprang fram och tillbaka. Jag vart riktigt överaskad då han trots att de inte gick super bra till en början så gav han inte upp. Vilket han i regel brukar göra. Till sist fick han till de och cyklade själv. Även om de där med styrning och bromsningen inte sitter riktigt än så var han såååååå duktig. Nu är de bara att träna mer så kan han snart följa mamma på en cykeltur. För när de kommer till trafiken har han en stor respekt.

Idag blir de middag på dannero med Mickes släkt, ska verkligen bli mysigt. Efter de ska barnen till Farmor och sedan blir de fest igen, fast denna gång kanske även jag kan slappna av och ta en drink eller två.

God morgon!

Ja, dagarna rusar fram i vanlig ordning. Helgen har varit en seg helg då både Micke och jag mått halv dåligt. Eller på Lördagen var Micke hel dålig. :-( Men som de verkar har barnen klarat sig, och de är man ju tacksam. Hoppas nu bara att de håller i sig.

Igår var jag och Leo till Hörselmottagning för att kolla hans hörsel. Och som de verkar så har han något nedsatt hörsel ¨på de vänstra örat. De var inte värre än att vi skulle avvakta ett halv år för att kolla vad de tog vägen. Läkaren trodde de berodde på väska. Vi får hoppas på de. Efter Dr vart de en sväng till bibloteket, och de var spännade, tyckte Leo. Tror vi gick i en timme och sökte en bok om grävare och till sist hittade vi en!. :-D

Pratade med Sara (syster) igår och hon, Stefan och Seb ville komma upp och hälsa på. Sånt gillar jag. Skulle jag välja skulle jag ha någon inneboende jämt. ;-) Och då helst mina systrar! Saknar dem otroligt i mellanåt. Så nu hoppas jag verkligen att de bli så att dem komma. Ska väl inte heller sticka under stolen att vill jag snusa på lill Seb. De blir ju så sällan man ses och samma gäller ju Linus. Så VILL jag INTE ha de.    

Nu är barnen på dagis och jag ska sätta mig för att göra dem två sista arbeterna i skolan så jag får SOMMARLOV någon gång. ;-)

Kväll igen!

Ja ännu en dag till ända. Idag har man hunnit med skola, två arbeten. Fått tillbaka båda och VG på både. Så de ser lovande ut för att få VG på kurserna. Vilket jag även strävar efter. Vilket ökar mina chanser att komma in på sjukskötserske utbildningen märkbart. :-) Idag har kört Wii fit igen, och vilken skillnad de redan är på orken. Så nu är de bara att fortsätta så här så kanske alla dessa jobbiga kilon ramlar av till sist. Fast dem verkar sitta som sten dem  här sista fem jag vill gå ner. Men hur som helst så mår man ju ändå kanon av att röra på sig. Och vem vet här framöver kanske man kan komma iväg på ett riktigt gym.

I morgon blir de tidig morgon då barnen ska vara tidigt på dagis, då jag måste fara och ta leverprover i kramfors. Måste ju ta dessa regelbundet under tiden jag äter medicinen. Kl 11 ska jag till tandläkaren. Och jag som inte haft ett hål på 15 år är rätt säker att jag nu har fått ett. :-( Men men de måste ju fixas. Tur att man är försäkrad i alla fall så de blir ingen större kostnad. Efter tandläkaren bär de av till Sundsvall med resväska till S & A och även försöka hitta ett bar rejäla hållbara stövlar åt Leo. köpte ett par åt honom i höstas men de är redan trasiga. :-( Och som de ser ut ute nu måste man ju ha stövlar. 

Nä, nu väntar kudden. Natti Natti 

ELLA pratar i telefon med Sara, man kan ju undra vad dem pratar om ?

    

Utmaning!

1. Gå in på Google.se (använd bildsök)
2. Sök på datumet du fyller år.
3. Ta den andra bilden du får fram på Google och ladda upp.
4. Den bilden är din framtid.



Okej och detta betyder vad????

Bowling och rengöring av små och hus!

Idag har jag varit i väg med R och T och bowlat. Riktigt skojigt! Gick så där denna gången. Fick väl runt 150 i första rundan men sen sket de sig helt. Kan iofs beror på den hemska träningsvärk jag har efter att kört Wii Fit i tre dagar. Och efter den lååååånga tid av lathet så tar de hårt på kroppen att göra nått. :-)

Var väl hemma strax innan fem. Och vad möte mig när jag öppnade dörren? Jo tror de var någon som släppt en bomb här hemma. För gisses vad de såg ut. Så de var bara fram med dammsugan och skurkäppen.  När de väl var klart var de bara att kasta barnen i badet för en rengöring av öron och naglar. Så nu är dem som gott som nya. ;-)

Efter de vart de sängen  för dem små och mamsen fick läsa " den stora boken om allting", vilket i detta fall innebär gamla kataloger från Mickes jobb med grävare, traktorer, sködare, dumprar, ja de mesta i motor väg. Ska jag vara ärlig så är de inget som uppskattas hos mig, men då grabbarna ÄLSKAR de så är de bara att läsa och låssas vara jätte intresserad när dem berättar om olika skopor och redskap dem ska köpa eller pappa behöver.

Nu sitter jag här i mörket de enda som lyser upp är alla mina ljus jag tänt. *mysigt* Gubben ligger i Soffan och ser på TVen. Ska väl göra han sällskap en stund nu innan de är dax att natta kudden.


RSS 2.0