Takbyte m.m

Dagarna springer fram i vanlig ordning och de blir långt i mellan gångerna som jag bloggar.

Leo hade  i alla fall en toppen fin födelsedag med många trevliga vänner på besök. Han var dessutom verkligen nöjd med sina presenter. frågade han igår om han vad han hade fått i present, - allt precis allt jag önskade mig. Hur söt får man vara? :-D De värsta var att jag inte kunde ta några kort under dagen då Batteriet tog slut i kameran på förmiddagen. Och min laddare till kameran har jag lyckats slarvar bort. (Har beställt en ny igår. :-( Men ett kort på när han öppnar de första paketet har jag så de bjuder jag på.




Idag har vi tillbringat dagen borta hos Anita då Micke och bröderna håller på att byta tak åt sin Mamma. Hade sån tur att vi blev bjudna på Middag. Dessutom har vi dem sista dagarna träffat C, V och E en hel del. Vilket känns skojigt, tanken på att de sista året har vi ju knapps setts. Iofs inget konstigt med de då dem har byt ett hus. :-D

Nu ikväll har jag suttit och kollat lite på Ellos efter några kläder, men hittade nästan inget som fall mig i smaken. Vart bara ett par stövlar till hösten och lite kläder åt Ella på rean.




Nä nu ska jag gå och se på en film med Älsklingen och mysa i soffan.

Leos dag!

Idag fyller min stora prins 5 år. Fem år med bus och enorm kärlek. -Vi älskar dig och hoppas du får en kanon födelsedag, LEO.

Igår var han och jag och handlade inför idag och pojken skulle ha en chokladtårta, en prinsesstårta, en jordgubbstårta och inte var de nog med de. För när vi står där i  affären så säger han att han oxå vill ha en smörgårstårta. Så så blev de. Fast Smörgåstårtan får bli våran middag. Men man fyller bara år en gång per år och den gången får dem bestämma vad dem vill ha till middag och hur dem vill ha sitt kalas. Sedan är de för Mammsen och Pappsen att fixa de. :-D

Trevligt trevligt!

Japp de har vi haft i helgen. Blev en lyckad helg. Hade verkligen super trevlig uppe i Åsele. Barnen hade även dem haft de kanon. Till och med så trevligt att Wille frågade idag och vi inte kunde hälsa på Linus. :-D  Nä, nu hinner jag inte skriva mer Sessan ropar.

Ingen sov morgon här inte...

Är de inte typisk att typ enda gången man får sova ut med gott samvete, så vaknar man kl 6.15 pigg som en lärka. Har nu legat här i sängen och tittat på gubben som verkar sova så gott. *avis* Fast jag tror att jag snart ska ta och väcka mannen och ta en frukost ute i solen. 
Idag tror jag att vi ska fara upp till Åsele. Tror vi blir ett helt gäng som ska fara så de blir förhoppningsvis en mysig dag och en skojig kväll. :-D

Hos Moster Fie verkar allt gå kanon i alla fall så de känns så skönt. Så nu ska jag försöka att bara njuta av denna dag. Fast jag ska vara ärlig så känns de otroligt tomt här hemma, så tyst och inga barn som kommer och hoppa på en när man vaknar. Fast de vore kanske värre om de var tvärtom. En sak är i alla fall säkert att mitt liv skulle aldrig varit så här rikt om de inte vore för mina underbara troll. Snacka om att jag är tacksam för att jag fått äran att ha dem i mitt liv. -Älskar er så otroligt Leo, Wille och Ella!

Nä, nu ska jag se om jag kan få nått  liv i gubben.

  

Packning!

Ja, just nu håller jag på att packa till barnen som ska fara och tillbringa helgen hos Moster Fie. Leo spring just nu med en ryggsäck och plockar ihop lite leksaker han ska ha med och visa Linus. Wille har hjälpt mig att plocka ihop kläder och Ella står i hallen och väntar att vi ska fara. Så jag lovar att de är tre förväntningsfulla barn som ska åka. :-) Själv känner jag en liten olust känsla, hur ska jag klara mig hela helgen utan trollen. De gäller för Micke att underhålla mig. :-D Vilket iofs inte heller kommer att bli ett problem.

Nä, nu ska vi fara så jag måste sluta. Kram Kram och trevlig helg på er!

Bor man på landet så gör man!

Micke ropade ut mig för en kvart sedan, han tyckte även att jag borde ta med mig kameran. Väl ute mötasjag av tre kossor som vandra över våran tomt. Dem tittade lite konstigt på oss för att sedan vandra vidare in i skogen.
Undra vems kossorna var?
Finns ingen som har kossor direkt i närheten, måste vara S uppe i myckelby som rår om dem. Fick tyvärr inga bra kort på kossorna. Tror jag vart för chockad så jag glömde bort att jag tog med mig kameran.
Annars görs de inte mycket här hemma idag. Micke och grabbarna är ute och fixar de sista på baracken. Ella sover och jag passar på att kolla lite på datorn. Tänkte även lägga ut lite bilder från igår, från bla bräfodringen av baracken.










              Kolla under vagnen, hon har lastat Bonki, Taras kattunge


         Ella är nu i en period då hon gärna klär av sig och klär sig själv
             Behöver jag säga nått mer. :-)

Coolast just nu!!

Nätterna går fort men dagarna går ännu fortare



Ja, så är de. Nätterna jag jobbar går så fort men dem dagarna man är ledig går ännu fortare. Har lite svårt att hänga med tiden just nu. Har så mycket måsten som måste göras, så mycket jag vill göra men tiden räcker bara inte till. :-( Men som de verkar just nu så blir de ingen skola för mig till hösten utan jag får vackert vänta till våren och pröva lyckan då. Så då får jag säkert lite fritid då de finns så dåligt med jobb just nu. Är de någon som läser detta och har ett jobb så är de bara att höra av sig. ;-) Tur man kan stämpla i alla fall.

Idag blir de brädfodring av en barack(stavningen???) som Micke tagit hem från jobbet och ikväll tänkte jag fortsätta min städning av huset. För snacka att de hinner förfalla på en vecka. Och gubben min säger bara att han inte har tid och vist han har mycket att göra och så. Jag tycker ändå att han kunde städa huset lite, men men nu är de som de är, Började städningen lite lätt igår med att torka fönstrena i hallen och köket. passade även på att skura köksluckorna och torka av golverna nere.  

Med barnen så är allt som vanligt. Dem tycker de är så härligt att de är sommar och att dem får vara lediga från dagis. Ella har lite smått börjat att prata, men de är absolut bara när hon vill som hon säger nått. De går inte alls att få henne att säga nått om man frågar henne,hon är verkligen en dam med järnvilja. Nu ligger hon i sängen och susar lite. Idag la hon sig utan tutten och de gick sååå bra, inte för att hon håller på att sluta med den men de är kanske snart dax?

Nä, nu ska jag gå ut och hjälpa gubben och kapa lite virke så de blir klart någon gång. 

Ha de gott!

 
 



                                         



 

Dagar med Sol och Bad

Kan man ha de bättre än så här? Ja, kanske om Micke hade haft semster och kunnat njutit av dessa dagar med oss. Solen strålar och vattnet i både älven, sjöar och framför allt i poolen är varmt. Sista dagarna har vi bara fyllt med att vara ute  och badat och lekt. Inga måsten utan bara varit, precis som de ska vara på sommaren. Idag ska jag däremot till frissan och fixa håret. Ska klippa upp de lite till och försöka få de lite ljusare utan att slita alldeles för mycket på de. Kvaliten av håret har tyvär blivit sämre sedan jag började äta tabletterna.
Och när jag ändå nämner tabletterna kan jag lämna en liten rapport. Trots dessa hemskt torra läppar jag haft och alla andra biverkningar så är de sååå värt de, nu när man ser resultat. Ska äta tabletterna i två månaderna till så de kommer säkert att bli ännu bättre. Sedan är de bara att hålla tummen att de håller i sig. :-)

Nästa vecka går gubben på semester, fyra hela veckor. Härligt för honom. Själv har man en  monster vecka nästa vecka. Jobbar måndag - söndag. 6 nätter i rad. Fast jag ska inte klaga, för veckan efter de är jag hel ledig igen. tänkte lägga in lite kort från dem sista dagarna men de får bli senare. Nu måste jag packa lite tills i morgon. Annars har nog S ihjäl mig. ;-)

Har ju även glömt att berätta för er att Sara, min syster ska ha bebis igen. :-) Hoppas verkligen att allt går bra för dem denna gång oxå. Trots att jag verkligen är jätte glad för dem så fattar jag ändå inte hur dem orkar. Tanken på allt dem gått igenom. Fast Sara och stefan är två ovanligt starka personer, de har jag alltid sagt. Bebis var beräknad någon gång i feb. Så de blir en liten vinter bebis.


Bildcollage




RSS 2.0